Startsida / Inlägg

Penny Dreadful får en tredje säsong (och andra grymma tv-nyheter)

av Sandra Wejbro

 

Fantastiska Eva Green i ”Penny Dreadful”.
Fantastiska Eva Green i ”Penny Dreadful”.

Trots tynande tittarsiffror i USA får den gotiska skräckserien ”Penny Dreadful” glädjande nog en ny chans – kanalen Showtime har beställt nio ytterligare avsnitt till 2016. I Sverige visas serien på HBO Nordic, där andra säsongen just nu pågår för fullt.

Eva Green, Josh Hartnett och Timothy Dalton spelar huvudrollen i serien som skapats av John Logan (som bl a Oscarnominerats för att ha skrivit ”Gladiator”).

”Bates Motel” får två nya säsonger

Serien om tonårige Norman Bates (”Psycho”) och hans mamma Norma får tuffa på i en säsong fyra och fem, avslöjade kanalen A&E häromdagen. I Sverige har SVT visat de tidigare säsongerna.

Samtidigt läggs ”The Returned” ner. Den amerikanska versionen av franska succén ”Les Revenants” har inte gjort någon glad. Vill man mot förmodan se första säsongen finns den på Netflix.

Duplass-bröderna hjärta HBO

Mark och Jay Duplass har inte bara fått sin underbara komediserie ”Togetherness” förnyad till en andra säsong – nu har de även skrivit på ett tvåårigt avtal med HBO. Bland annat producerar de en animerad serie, ”Animals”, som handlar om råttor, duvor och andra mindre populära djur i New York.

Regina King återvänder till ”American Crime”

Att ABC:s nya succéserie ”American Crime” (premiär på måndag på Kanal 5) får en till säsong har varit klart, liksom att Felicity Huffman och Timothy Hutton fortsätter i huvudrollerna. Nu är det även klart att Regina King, som spelade den mordmisstänktes syster Aliyah, kommer tillbaka, och får en ännu större roll.

Liksom ”American Horror Story” och ”True detective” blir det en helt ny historia som berättas i nästa säsong, där manusförfattaren John Ridley (”12 years a slave”) gräver sig ned i ett nytt brott i en helt annan del av USA.

Neil Gaimans ”American Gods” blir tv-serie

Amerikanska tv-kanalen Starz ska göra tv av Gaimans hyllade roman ”American Gods” – och har nu börjat leta efter skådespelaren som ska axla rollen som Shadow Moon. Under hashtaggen #CastingShadow får fansen chans att tycka till om vem de vill ha i huvudrollen.

Masters of sex.
Masters of sex.

”Masters of sex” är tillbaka!

Sist men inte minst – den 13 juli drar tredje säsongen av världens bästa ”Masters of sex” igång på HBO Nordic. Lizzy Caplan och Michael Sheen är tillbaka som pionjärparet som revolutionerade forskningen om sex.

 

 

Här är en liten teaser:

 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB