Startsida / Inlägg

Premiärbonanza: Titlarna du inte vill missa på semestern

av Karolina Fjellborg

 

Ett fall för Vera
En mellanbra brittisk kriminalserie som lyfts av en lysande Brenda Blethyn i huvudrollen som den snarstuckna kommissarien Vera Stanhope.
SVT1, 3 juli

Brenda Blethyn som Vera Stanhope. Foto: ITV.
Brenda Blethyn som Vera Stanhope. Foto: ITV.

 

7 days in hell
En delikat utflippad fejkdokumentär från HBO, där Andy Samberg och ”Game of thrones”-stjärnan Kit Harington möts som tennisrivaler i en sju dagar lång helvetesmatch. Extra kul blir det när filmen gör en skruvad avstickare till Sverige, och Filip Hammar dyker upp som värd för en svensk tv-show.
HBO Nordic, 12 juli

Kit Harington och Andy Samberg. Foto: HBO.
Kit Harington och Andy Samberg. Foto: HBO.

 

Hannibal
Tredje, och tyvärr kanske sista, säsongen av den här magnifika, makabra historien med Mads Mikkelsen som den sofistikerade kannibalen Hannibal Lecter. En av tv:s mest hopplöst underskattade serier.
Kanal 9, 12 juli

Mads Mikkelsen. Foto: NBC.
Mads Mikkelsen. Foto: NBC.

 

 

Ray Donovan
Showtimes starka antihjältedrama med Liev Schreiber som hårda fixaren Ray Donovan går in på sin tredje säsong, i sällskap med prominenta gäststjärnor som Katie Holmes och ”Deadwood”-favoriten Ian McShane.
HBO Nordic, 13 juli

Liev Schreiber. Foto: Showtime.
Liev Schreiber. Foto: Showtime.

 

 

Masters of sex
Även detta fina stycke Showtime-dramatik, med Michael Sheen och lysande Lizzy Caplan som sexualforskningspionjärerna William Masters och Virginia Johnson, är tillbaka med en tredje säsong. Och nu har året hunnit bli 1966.
HBO Nordic, 13 juli

"Masters of sex". Foto: Showtime.
”Masters of sex”. Foto: Showtime.

 

 
Catastrophe
Smart, rolig och allmänt ljuvlig liten brittisk sitcompärla, av och med Sharon Horgan och Rob Delaney. Om ett förhållande mellan en amerikansk man och en irländsk kvinna, som börjar med en oplanerad krograggsgraviditet.
SVT1, 22 juli

Rob Delaney och Sharon Horgan. Foto: Channel 4.
Rob Delaney och Sharon Horgan. Foto: Channel 4.

 

Retro
Jens von Reis fortsätter att göra sommar-tv som är omistlig nostalgi för popkulturnördar. I andra säsongen av ”Retro” handlar det bland annat om barnstjärnor, ZTV, tysk pop, uppföljare och svenska 90-talsartister som var stora i Japan.
SVT1, 22 juli

Jens von Reis. Foto: SVT.
Jens von Reis. Foto: SVT.

 

Wet hot American summer: first day of camp
Rollistan för Netflix nya komediserie – som är en sorts prequel till filmen ”Wet hot American summer” från 2001 (som först bombade och sedan blev kult, och finns att se på Netflix) – är absurt stjärnspäckad. Ett axplock: Amy Poehler, Paul Rudd, Bradley Cooper, Elizabeth Banks, Jason Schwartzman, Kristen Wiig, plus ”Mad men”-duon Jon Hamm och John Slattery.
Netflix, 31 juli

Amy Poehler och Bradley Cooper. Foto: Netflix.
Amy Poehler och Bradley Cooper. Foto: Netflix.

 

Doll & Em
Emily Mortimer och Dolly Wells är tillbaka i en andra säsong av sin gemensamma skapelse ”Doll & Em”, som är insiktsfull och obekväm humor om både den amerikanska nöjesindustrin och kvinnlig vänskap.
HBO Nordic, 1 augusti

Dolly Wells och Emily Mortimer. Foto: Sky Living.
Dolly Wells och Emily Mortimer. Foto: Sky Living.

 

Mammon
Efter storartade ”Frikänd” och roliga ”Solsidan”-syskonet ”Nästa sommar” (som finns på SVT Play) heter nästa norska serie att spana in ”Mammon”. Konspirationsladdad nordisk noir med en journalist i centrum.
SVT1, 16 augusti

Jon Øigarden. Foto: NRK.
Jon Øigarden. Foto: NRK.

 

Show me a hero
Lovande miniserie från HBO, skriven av ”The wire”-mästaren David Simon och regisserad av Oscarvinnaren Paul Haggis. Om en infekterad konflikt kring ett bostadsprojekt för låginkomsttagare i Yonkers, New York. Med bland andra Oscar Isaac, Catherine Keener och Winona Ryder.
HBO Nordic, 17 augusti

"Show me a hero". Foto: HBO.
”Show me a hero”. Foto: HBO.

 
Aquarius
En inte helt klockren men klart intressant serie med skön retrokänsla om det sena 60-talets Los Angeles, med David Duchovny som en polis som får vittring på Charles Manson. Exakt premiärdatum är inte satt än, men håll utkik under andra halvan av augusti.
C More, augusti

"Aquarius". NBC.
”Aquarius”. NBC.

 

Narcos
Brasilianaren Wagner Moura spelar Pablo Escobar i Netflix drama om den ökände kokainkungen och hans fruktade Medellínkartell. Pedro Pascal (”Game of thrones” Oberyn Martell) spelar en mexikansk drogpolis som jagar Escobar i 80-talets Colombia.
Netflix, 28 augusti

Wagner Moura som Pablo Escobar. Foto: Netflix.
Wagner Moura som Pablo Escobar. Foto: Netflix.
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB