Startsida / Inlägg

Rickard Olsson förtjänar ett bättre öde

av Stefan Sköld
Rickard Olsson. Foto: Bo Håkansson/SVT

SVT slarvar bort Rickard Olsson.
Skärp er och låt honom uppfylla sin dröm.

Han har pitchat idén sedan 2008.
”Jag vill göra den goda kvällstidningen i tv. Det är min högsta dröm. Det ska hantera sport, underhållning, kultur och politik precis som en kvällstidning. Man ska ta allt på allvar men det är viktigt att få plats med både högt och lågt. Jag skulle själv älska att se ett sådant program. Jag skulle bli grymt avundsjuk om någon annan fick göra ett sådant program”, sa Rickard Olsson i en intervju med Nöjesbladet förra veckan.

Och jag kan inte annat än förundras över att han inte får som han vill. Rickard Olsson är som klippt och skuren för ett sådant program, vilket också är precis vad SVT behöver. Ett rappt, vasst och angeläget program – som vågar ta ut svängarna.
Nu är han fast i stelmysiga ”Sommarkväll” från Trädgården i Göteborg – ett ganska ofarligt forum vars största galenskap är när gästen Marie Richardsson tvingas att spela tamburin mot sin vilja.

En programledare med en sådan potential som Rickard Olsson behöver fritt spelrum för att nå sin rätt. När han tillåts leva ut är han briljant. I en solig intervjusoffa tillsammans med Lars Lerin och makarna Ahndoril kommer han inte alls till sin rätt.

Snippan och klurigt kryss. Foto: TV4

Som kontrast till SVT:s supervuxna lördagsunderhållning tuffar quizet som kräver noll hjärnkapacitet vidare på TV4. Denna kväll fick man bland annat bita i kluriga frågor som ”Little Jinders låtar spelas ofta i denna klassiska ljudapparat som också sänder pratnyheter”, fem bokstäver. Och under tiden som Snoppen och Snippan från Barnkanalens virala succéfenomen skuttade runt på Gröna Lund kunde man klura på tankenöten ”Snoppen har samma form som denna vattenrika tzatziki-grönsak, fem bokstäver”.
Vojne, vojne.
Om man ringer in på ”Sommarkrysset” måste man nog skålla sig själv i en riktigt het dusch för att tvätta bort synden efteråt.

I kväll tittar jag på ”Titanic”, TV3, 21.00.

 

Klass
Att inte Joel Alme fått ett större erkännande än är tamejfan ett krigsbrott. ”Backa tiden” avslutade ”Sommarkväll” värdigt.

Pass
Tony Irvings burleskkabarémedley i ”Sommarkrysset”. Eh? Öh? Va?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB