Startsida / Inlägg

Vansinne och idioti

av Magnus Edlund
IMG_9512

Jag fick för mig att fira lördag med att se klart den sista säsongen av den hyllade tv-serien ”Mad men”. Det visade sig vara lättare sagt än gjort, om man har ambitionen att vara laglydig.

De första sju avsnitten hade jag tidigare sett på Viaplay, men av någon anledning fanns inte del 8-14 där. Efter lite googlande stod det klart att man kunde se dem på Kanal 9 Play, så jag fick snällt skaffa mig ytterligare ett konto. Så fort registreringen var avklarad visade det sig att, för att se utländska program som ”Mad men”, det krävdes det att man betalade för ett premiumkonto. Jag tog fram Visa-kortet och pungade upp.

Så fort allt var betalt stod det klart att jag inte läst det finstilta, för när jag väl laddat ner rätt app, loggat in, samt parkerat mig i soffan, så upptäckte jag att Kanal 9 inte tillåter streaming till Apple TV, vilket råkar vara mitt favoritsätt att se tv-serier. Vansinne och idioti! Det är som att vissa program inte skulle få visas på vissa tv-modeller.

Desperat testade jag att köra skärmdubblering från datorn, men resultatet var vedervärdigt hackigt.

Nästa steg vore att springa ut och köpa många och långa sladdar, alternativt möblera om, men där gav jag upp. Hur svårt ska det vara att på laglig väg se avslutningen på en av världens mest omtalade tv-serier utan bryta mot Svea rikes lag? Det är inte konstigt att folk fortfarande piratar och fulstreamar i den omfattning de gör.

Sur och frustrerad slog jag över till SVT1, där premiären av ”Sommarkväll med Rickard Olsson” gick.

”Sommarkväll med Rickard Olsson” var exakt – exakt – vad man föreställer sig att ett sommarprogram med kändisintervjuer i SVT, lett av Rickard Olsson, skulle vara. Varken mer eller mindre.

I morgon tittar jag på ”Cowboys & aliens” klockan 21.00 på Kanal 5. Helt okej rulle – den är vad den heter.

FTW
Skräckisen ”Alena” (SVT Play) är sommarens måstetittning!

WTF
Varför visa remaken av ”Assault on precinct 13” när ni kan visa originalet, TV6?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB