Startsida / Inlägg

Därför är ”Paradise Hotel” som en påse chips

av Dante Thomsen

paradieTV-KRÖNIKA. Snart är ”Paradise Hotel” äntligen tillbaka i tv-rutan.

Vågar vi hoppas på en ny pungfest på bästa sändningstid?

TV4:s stora tittarslukare ”Idol” är visserligen redan inne på sin andra vecka men för mig är det med premiären av MTG:s ligga- och hugg din bästa vän i ryggen-såpa som tv-hösten drar igång på allvar.

Det tog ett tag innan jag på allvar fastnade för ”Paradise Hotel” och från början tyckte jag att programmet var mer eller mindre vedervärdigt. Ändå kunde jag inte sluta kolla på det.

Följaktligen har jag värmt upp rejält inför den nya säsongen av ”Paradise Hotel Sverige”. De senaste dagarna har jag nämligen sträckkollat på förra säsongen av ”Paradise Hotel Norge”. Det är som att öppna en påse chips, när man väl börjar kan man inte sluta.

Och visst både liggs och sups det även i den norska motsvarigheten. Intrigerna och ”spelet” är dummare än någonsin. Ändå slutar varje avsnitt med att jag tänker ”bara en gång till”. Men bäst är så klart den svenska versionen.

Det finns mycket man kan kritisera ”Paradise Hotel” för. Dels tjänar TV3 pengar på att relativt unga människor gör mer eller mindre dumma saker på tv och man kan verkligen diskutera kvinnosynen som flera av deltagarna uppvisar.

Men samtidigt säger ”Paradise Hotel” något om vår samtid. Om viljan att bli känd och hur svårt det är att nå igenom mediebruset som ”vanlis”. Det finns något elitistiskt över kritiken mot ”Paradise Hotel”.

Min känsla är också att de som är mest kritiska till programmet inte har kollat särskilt mycket på det. ”Paradise Hotel” är nämligen fullkomligt lysande tv-underhållning. Det är roligt, genomtänkt och klippningen är fantastisk.

Tv-branschen (och mediebranschen generellt) känns allt mer moraliserande. Därför är det så oerhört skönt att ett hedonistiskt inslag som ”Paradise Hotel” faktiskt existerar. Det är en frisk fläkt i en annars snustorr tv-tablå. Jag menar, var ska man annars få se en vild pungfest på bästa sändningstid?

Nästa måndag kan inte komma fort nog.

I morgon tittar jag på ”Vetenskapens värld”, SVT2, 20.00. Dokumentär om krigsskeppet Mars Makalös.

Hiss: ”Klovn”, världens roligaste tv-serie. Se den om du kan!

Diss: TV3, som visar kalkonrullen ”A good day to die hard” två dagar i rad. Riktigt illa.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB