Startsida / Inlägg

Stjärnmäklarens dokusåpa sänds ett halvår för sent

av Jan-Olov Andersson
1.1489732!image%2Fmillion+dollar+listing+400_3

En dokusåpa som irriterar.
Nu lider dessutom TV 3:s ”Million dollar listing New York” av att den sänds ett halvår för sent.

Pappa Klas Eklund är ekonom, författare, har haft många tunga politiska uppdrag och var rådgivare åt Olof Palme (1927-1986) på 1980-talet. Ändå ingen kändis i den kontext uttrycket används numera. Som sönerna har blivit.
Sigge Eklund är författare, internetentrepenör och bloggare. Är ofta i rampljuset men går inte igenom rutan, som det heter, när han medverkar i tv. Gjorde en serie författarmöten i förra säsongen av ”Babel” som var rena sömnpillren. Ger ett trist intryck till och med när han är med för att sälja sina böcker i tv:s morgonsoffor.
Yngre sonen Fredrik Eklund är raka motsatsen. Före detta porrstjärna (en kort tid), numera fastighetsmäklare och dokusåpastjärna som går igenom rutan så det sjunger om det, man tror nästan han ska hoppa ut ur tv-apparaten och börja sälja ens egen lägenhet till en själv en gång till. Till överpris, dessutom.
Start för fjärde säsongen av ”Million dollar listing New York” där vi får följa Fredrik Eklund och två andra toppmäklare i New York. På jobbet och privat. Det är lätt att bli irriterad på serien. Avundsjuk på alla enorma lyxlägenheter man inte ens får sätta sin fot i. På hur mycket pengar Eklund tjänar på att förmedla dem. Man kan reta sig hans lite självgoda sätt och fåniga sexuellt laddade skämt. Och på hur dåliga han och övriga i serien ibland är på att spela sig själva.
Å andra sidan är det just besöket i den där lyxiga världen på Manhattan som gör att ett avsnitt av programserien slinker ned ganska lätt.
Att TV 3 sänder serien ett halvår efter USA, innebär dock att de omvälvande privata händelserna i Fredrik Eklunds liv, sådant som lär spela stor roll framöver i dokusåpan, blir lite konstigt att följa med facit i hand.
En sympatisk och mer mångfacetterad bild av Fredrik Eklund får man när Carina Berg praoar hos honom i Kanal 5 under tisdagskvällen.

(Fakta)
”Bakom Bron”, SVT 1. Intressant bakom kulisserna-film om tv-serien som har säsongsstart på söndag.
(Känslor)
”Heja Sverige”, TV 4. Både gripande och roligt med de tävlande inför Special Olympics.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB