Startsida / Inlägg

13 serier som sätter färg på november

av Karolina Fjellborg

 

Splatter, ballerinor, en trebarnsmamma som blir gangster och historiskt franskt storhetsvansinne.
Här är 13 nya serier du vill se i november.

 

1. Ash vs. Evil dead
Sam Raimi expanderar sin ”Evil dead”-franchise till tv-territorium. Med originalstjärnan Bruce Campbell i huvudrollen som Ash Williams – som numera är i 50-årsåldern och lite sliten, men redo att sparka demonrumpa. Jag har sett pilotavsnittet och det lovar gott.

C More Series, 1 november.

 

 

2. The Muppets
Mupparna är tillbaka, i en sitcom i fejkdokumentär stil, om livet bakom kulisserna på talkshowen ”Up late with Miss Piggy”. ”The Muppets” är inte helt lyckad, tyvärr, men har sina stunder och är värd att hålla ögonen på om man, som jag, känner stor nostalgisk affektion för de här filtdockorna. Det borde kunna ta sig.

Kanal 5, 1 november.

 

 

 

3. Drunk history
Sent omsider börjar svenska Comedy Central visa komediserien ”Drunk history”, som har rullat i det amerikanska moderskeppet sedan 2013. Fulla komiker försöker återge olika viktiga händelser ur USA:s historia, medan gästspelande skådisar/komiker spelar upp scener där de läppsynkar till berättarens surriga monolog.

Comedy Central, 1 november.

 

 

4. Difficult people
Amy Poehler-producerad komedi med Billy Eichner och seriens skapare Julie Klausner som hopplösa komiker och bästa vänner med extrema attitydsproblem i New York. Rått och roligt.

HBO Nordic, 1 november.

 

 

 

5. Master of none
”Parks and recreation”-stjärnan och ståuppkomikern Aziz Ansari är medskapare av, och spelar huvudrollen i, den här halvautobiografiska komediserien om en 30-årig skådespelare som kämpar på med både jobb och privatliv i New York.

Netflix, 6 november.

 

 

6. Flesh and bone
Drama om den eleganta men dysfunktionella balettbranschen, som lanseras som en miniserie och såklart bäddar för jämförelser med ”Black swan”. Från ”Breaking bads” Moira Walley-Beckett.

C More Series, 10 november.

 

 

 

7. Rachel & Jossan: utan filter
Komediserie av, med och i regi av Rachel Mohlin och Josephine Bornebusch, som spelar skruvade varianter av sig själva. Om ”hur det skulle kunna gå till bakom kulisserna i tv-branschen” och ”konsten att vara sig själv”.

TV3, 12 november.

rachel-jossan

 

 

8. The last panthers
Johan Renck har regisserat det här verklighetsinspirerade kriminaldramat om narkotika- och juvelsmuggling i ett mörkt och komplext Europa. Med Samantha Morton och John Hurt, och ett löjligt bra ledmotiv av David Bowie.

HBO Nordic, 13 november.

 

 

 

9. Into the Badlands
Äventyr och kampsportsaction från AMC, som utspelar sig i en dystopisk framtid där det brutala feodalsamhället Badlands har tagit form. Daniel Wu gör huvudrollen som en stenhård krigare som ger sig ut på en farlig resa med sin unga elev.
C More Series, 16 november.

 

 

10. The bastard executioner
”Sons of Anarchy”-skaparen Kurt Sutters nya våldsamma historia är ett medeltidsdrama om en 1300-talskrigare som blir bödel.
HBO Nordic, 18 november.

 

 

11. Jessica Jones
Efter ”Daredevil” kommer nu Netflix nästa Marvel-serie. Krysten Ritter gör titelrollen som Jones; en före detta superhjälte som lider av posttraumatiskt stressyndrom, och öppnar en detektivbyrå. Trailern ser noirstilig och mycket fin ut. Superpepp!

Netflix, 20 november.

 

 

12. Versailles
Franskt jätteprojekt på engelska (mon dieu!), av britter och med en engelsman i huvudrollen (zut alors!). Om Ludvig XIV och kärleksaffärerna, intrigerna, maktkampen och galenskaperna i hans överdådiga slott.

C More Series, 22 november.

 

13. Gåsmamman
Svensk dramathriller om ”knarkhandel, brutala avrättningar och att få ungarna till skolan”. Alexandra Rapaport gör huvudrollen som en trebarnsmamma som tvingas in i organiserad brottslighet för att skydda sin familj.

C More Series, 26 november.

sqswjgsdebo5kqg8ukog-1

 

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB