Startsida / Inlägg

Kvinnorna det enda som räddar ”Boys” från totalt haveri

av Martin Söderström
Om du gillar serier om IPA-drickande dagisbarn som gnäller oavbrutet så är "Boys" serien för dig.
Om du gillar serier om IPA-drickande dagisbarn som gnäller oavbrutet så är ”Boys” något för dig.

Den handlar om manspojkar.
Men killarna kan ni strunta i.
Det enda som räddar ”Boys” från haveri är kvinnorna.
När de första rutorna ur ”Boys” (SVT Play) nådde allmänheten i somras visste hånet inga gränser. Sällan har en serie sågats så hårt innan den ens haft premiär. Det är då man som kritiker vill göra uppror mot konsensus. Sätta hälarna i backen och vägra tycka likadant.
Men jag är ledsen. Det går inte. ”Boys” är precis så dålig som det påstås.
Tittarna får följa Leo och Victor. Två nervösa unga killar i Stockholms innerstad. De har problem med det mesta. Med sig själva, med framtiden, med att gå ut, med mansrollen. Men de har varandra. Tillsammans ansar de sina könshår, badar badkar och detaljanalyserar ordval i sms från tjejer.
Men mest av allt gnäller de. De är osäkra, irriterande och egofixerade på gränsen till sjukdom. Svårast av allt är det där med tjejer. De här förvuxna dagispojkarna ojar sig så mycket över relationen till det motsatta könet att man undrar varför de ens försöker. …När en av dem möter en sexuellt utagerande kvinna som visar hur hon vill ha det i sängen (eller mot köksbänken, i det här fallet) blir han så nervös att han blir impotent. När så en annan tjej vill att han tar henne bakifrån slaknar han och vet inte vad han ska göra av sig själv. Och så gnäller de båda postpubertala småbarnen lite till.

”Boys” är menat att vara en komedi. Då hade det nog varit lättare att skratta om man inte skapat två huvudkaraktärer som är så frånstötande. Eller menar man att det räcker med att två snubbar badar tillsammans och lånar varandras kallingar för att det ska passera som humor? Kul, verkligen…
Det enda som räddar ”Boys” från totalt haveri är – ironiskt nog – givet programmets titel – en kvinna.
Nour El Refai har en naturlig närvaro i sitt spel, och lyckas glänsa i varje scen hon medverkar i. Fjärran från huvudpersonernas osäkra nojande, inte alls långt ifrån valfri brevfilm i ”Bullen”, lyckas hon förmedla ett moget lugn som känns befriande.
Hon borde fått en egen serie, kliniskt befriad från nervsvaga manspojkar.

Tisdag kväll tittar jag på nypremiären av ”Fargo” (HBO Nordic).

HURRA!

Grymma ”Hitlåtens historia” kommer tillbaka. Säsongspremiär 2 november. 

NJA…

Hur sköter SVT visningen av ”Homeland” egentligen? Ingen fattar när, var och hur de nya avsnitten visas. Förklara, please?

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB