Startsida / Inlägg

Sympatisk, stark och driven Thailandsresa

av Karolina Fjellborg
shima-niavarani-as-shadi2c-disa-ostrand-as-cilla2c-hanna-ardehn-as-joy2c-viola-weidemann-as-wilda-and-alexander-salzberger-as-mowgli-540x360
Joy och Wilda med nya bekantskaper.

 

Rate

30 grader i februari

 

SVT1

 

Säsong 2, del 1-3
Svensk dramaserie från 2016 av Anders Weidemann, med bl a Lotta Tejle, Hanna Ardéhn, Kjell Wilhelmsen, Björn Kjellman och Djuangjai Hirunsri.

 

Säsongspremiär 1 februari

RECENSION SVT:s fina – bitvis dråpliga, ofta tragiska, ljuvligt tonsatta – dramaserie om några vinterdeprimerade svenskars både mer och mindre lyckade försök att börja på en ny kula i Thailand är tillbaka med en efterlängtad andra säsong. Fyra år efter att den första sändes.
Kjell Wilhelmsens svettiga, kärlekskranka och svengelskspråkiga bergvärmeinstallatör Glenn, som i den första säsongen pendlade mellan att väcka sympatier och agera fullfjädrad torsk, lever nu tillsammans med sin Oh (Djuangjai Hirunsri). De längtar efter barn och ger sig därför av till Sverige för att försöka få adoptera – men det faktum att Oh i biologisk mening fortfarande är en man lär göra processen invecklad.
Lotta Tejles Majlis – som överlevde katastrofen, men lever som en rymling med ett dråp på sitt samvete – har fortfarande dåligt omdöme, och lyckas omedelbart bli intrasslad i dubiösa förehavanden.
Maria Lundqvists hysteriska arbetsnarkoman Kajsa är tyvärr inte med speciellt mycket, men in i döttrarna Joys (Hanna Ardéhn) och Wildas (Viola Weidemann) liv kommer nu i stället den bortsprungna pappan Anders (Björn Kjellman).
Andra nya bekantskaper är en utsatt liten thailändsk flicka och ett gäng kringresande unga svenskar, som verkar tro att de har uppfunnit hippiehjulet på nytt (”Boy Machine”-favoriten Shima Niavarani, bland andra).
Skådespeleriet är fortsatt genomgående suveränt, ambitionen att inte bara visa Thailands paradislika framsida är tydlig och hedervärd, och det finns ett påtagligt driv att knuffa karaktärerna framåt i den här andra säsongen, både vad gäller deras resor som människor och rent geografiskt.
Sympatiskt, starkt och värt att vänta på.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB