Startsida / Inlägg

Februaris finaste – 11 serier du inte vill missa

av Karolina Fjellborg

Nu har vi gett oss in i det febriga träsk vi småbarnsföräldrar känner som vabruari.
Här är 11 serier att trösta sig med.

 

1. 30 grader i februari
SVT:s ursympatiska, både dråpliga och vemodiga serie om svenskar som försöker skapa ett nytt, bättre liv i Thailand har precis börjat på sin andra säsong. Baserat på de tre avsnitt jag har sett ser det superstabilt ut, och casten – framför allt Kjell Wilhelmsen och Lotta Tejle – fortsätter att imponera stort.

Första avsnittet finns på SVT Play, del två kommer den 8 februari.

shima-niavarani-as-shadi2c-disa-ostrand-as-cilla2c-hanna-ardehn-as-joy2c-viola-weidemann-as-wilda-and-alexander-salzberger-as-mowgli-540x360

 

2. The missing
Brittisk serie i åtta delar från 2014, om hur Tony (James Nesbitt) och Emily Hughes (Frances O’Connor) femårige son Oliver försvinner när familjen är på semester i Frankrike.
En riktig rysare för alla som känner till hur den hjälplösa kärleken till ett barn fungerar. Den är bitvis extremt jobbig att se – men vägrar att lämna en i fred tills man har fått reda på vad som egentligen hände med Oliver Hughes.

Premiär i TV4 den 8 februari.

 

3. Scream queens
Satirisk skräck och svart komedi från Ryan Murphy, Brad Falchuk och Ian Brennan, om hur mördare börjar härja på en kvinnoförening på ett universitet. Med Emma Roberts, Lea Michele, Abigail Breslin – och originalskrikdrottningen Jamie Lee Curtis i sitt esse.

Premiär i TV6 den 13 februari.

 

4. Vinyl
Supertrion Terence Winter, Mick Jagger och Martin Scorsese ligger bakom det här sex-, droger- och rock’n’roll-dramat från HBO, som tar oss med till 70-talets New York. Med Bobby Cannavale i huvudrollen som skivbolagsboss.

Premiär på HBO Nordic den 15 februari.

 

5. The walking dead
När världens bästa zombiefrossa är tillbaka med andra halvan av säsong sex är den stora frågan, som alltid, vilka som kommer att överleva och vilka som kommer slitas i stycken.
Säsongspremiären sänds i Kanal 9 natten mellan den 15 och den 16 februari (klockan 04.00), för de verkliga hardcorefansen. Men repriseras sedan på en humanare tid (22.00) den 21 februari.

 

6. Better call Saul
Drömduon Bob Odenkirk och Jonathan Banks är tillbaka i en andra säsong av ”Breaking bad”-spinoffen/prequelen som var bättre än nästan alla trodde. Nu vet vi var ribban ligger och förväntar oss superkvalitet.

Säsongspremiär på Netflix den 16 februari.

 

7. Love
Komedisnillet Judd Apatow är medskapare av, och producent för, den här romcomen som beskrivs som en ”jordnära titt på dejting”, där det manliga och det kvinnliga perspektivet på förhållanden utforskas genom karaktärerna Mickey (Gillian Jacobs) och Gus (Paul Rust).
Premiär på Netflix den 19 februari.

 

8. Broad city
Ilana Glazer och Abbi Jacobson är tillbaka som de snyltande, gräsrökande och allmänt oregerliga väninnorna Ilana och Abbi i kaotiska, fantastiskt roliga ”Broad city”. Hillary Clinton gästspelar!

Säsongspremiär på Comedy Central den 21 februari.

 

9. Girls
Näst sista säsongen av Lena Dunhams provocerande höjdare om fyra hejdlöst självupptagna väninnor.
Säsongspremiär på HBO Nordic och C More den 22 februari.

 

10. Togetherness
Första säsongen av den här dramakomedin om fyra förvirrade vuxna under ett och samma tak från bröderna Jay och Mark Duplass och Steve Zissis damp ner som en anspråkslös liten pärla och en fantastiskt trevlig överraskning förra året. Melanie Lynskey och Amanda Peet är fenomenala som systrar, och jag har längtat mycket efter den här andra säsongen.
Säsongspremiär på HBO Nordic den 22 februari.

 

11. The night manager
Spionspänning mot bakgrund av den arabiska våren, regisserad av danska Susanne Bier. Bakom serien står brittiska BBC och amerikanska AMC, och till grund för historien ligger John le Carrés bok ”Nattjänst”. Med bland andra Tom Hiddleston, Olivia Colman, Tom Hollander och Hugh Laurie.

Premiär på cmore.se den 22 februari.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB