Startsida / Inlägg

SVT satte verkligen ner foten för sina principer – inte

av Karolina Fjellborg
8xbyb7rfnulc9wk4ccaghhke8ux-jpg
De är lätta att blanda ihop – men en är alltså programledare och en artist. Huvudartist. Ok?

 

Så Charlotte Perrelli var alltså inte någon form av sidekick till Gina Dirawi, utan ”huvudartist”?
Dra den om rödluvan också, SVT.

 
Melodifestivalen, deltävling två.
Kroppsstrumpan hade en stor kväll, får man väl säga. Debutanten Wiktoria Johansson stod för det där genombrottet vi älskar att se. Isa borde ha sluppit ta omvägen via andra chansen. Trissen i gyllene mogna strupar (Patrik IsakssonTommy NilssonUno Svenningsson) var kanske för gamla och för tråkiga på scenen för att ha en ärlig chans i sammanhanget, men förtjänade bättre än att komma sist. Bedrövligaste textraden i bedrövligaste låten var ”Jag vill äta upp din tunga när du säger allt det där som är viktigt för dig”, ur Victor och Nattens ”100 %”. Låtskrivare – skämmes ta mig fan.
Jonas Gardells schlagerskola om öst och väst var huvud på spik, och Claes Elfsberg-reportaget om den hotade schlagerdivans tillvaro (”stötta organisationen Rädda schlagerdivan genom att skänka den uppmärksamhet du kan undvara… en like kan hålla en schlagerdiva levande i över en vecka”) var tipptopp.

 
Men låt oss tala om schlagerelefanten i rummet. Den med det jättestora håret.
Charlotte Perrelli skulle alltså ha varit programledare för den här deltävlingen, tillsammans med Gina Dirawi. Men efter att pressen började ställa obekväma frågor om huruvida det uppdraget verkligen var förenligt med Perrellis rullande reklamkampanj för en mobiloperatör, blev SVT tvungna att peta henne som programledare, och i stället trolla fram den nya rollen ”huvudartist”.
Det lät som en lattjolajbanlösning redan på pappret. Och i praktiken blev det uppenbart att det var precis vad det var.
Perrelli var med i öppningsnummer och introsnack, gjorde ett pausinspel, och fick göra påan för snabbreprisen. Men eftersom hon sjöng den i stället för att prata var hon ”huvudartist” och inte programledare/sidekick. En gränsdragning glasklar som sikten i en snöstorm.
Sedan fick hon marknadsföra sin nya singel för miljontals tittare.
Bra jobb med att sätta ner foten för era principer, SVT.

 

I kväll: ”Scream queens” i TV6. Jamie Lee Curtis är stenhård.

 

UK
”Unge kommissarie Morse” (SVT1). Mycket intelligent och stilig brittisk kostymdeckare.

SWE
Jag älskar att TV4 repriserar ”Torpederna”; en dramakomedi som håller världsklass. Även om det såklart hade varit roligare med en ny säsong.

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB