Startsida / Inlägg

”Bosch” – snutserien av den gamla skolan – är tillbaka

av Karolina Fjellborg
BoschAmazon-850x560

 

Rate

Bosch

 

HBO Nordic

 

Säsong 2, del 1-2
Amerikansk deckare från 2016 av Eric Overmyer, med bl a Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino och Lance Reddick.

 

Säsongspremiär 12 mars

 

RECENSION Nu kommer säsong två av Amazon-deckaren ”Bosch”, baserad på Michael Connellys böcker om Los Angeles-snuten Harry Bosch. Namnkunnige manusförfattaren och producenten Eric Overmyer är showrunner, men Connelly själv är också med och skriver manus och producerar – och bland de exekutiva producenterna finns även svenske Henrik Bastin.

Den här andra säsongen, vars ryggrad utgörs av storyn från boken ”Trunk music” (”Återkomsten”), börjar med att Bosch (Titus Welliver) är tillbaka på jobbet efter ett halvårs avstängning. Han sätts på ett fall med en mördad porrproducent i skuffen på en bil, som leder honom vidare mot Las Vegas, maffian och korruption inom poliskåren.

”Bosch” känns fortfarande som en snutserie från en svunnen tid. Det är hårdkokt och av den gamla skolan, och det är få polisklichéer som får vila när Bosch och hans kollegor är i farten. Men det är också välskrivet, med läcker Los Angeles noir-känsla och en stabil cast.
Den tidigare ständige birollsinnehavaren Welliver är perfekt i huvudrollen, Amy Aquino är både skarp och sympatisk som hans chef, Jamie Hector och Lance Reddick får ”The wire”-hjärtat att klappa, och Jeri Ryan sätter femme fatale-krydda på de nya avsnitten som försmådd troféhustru.

Det är bra kvalitet – även om ”Bosch” inte ens verkar försöka nå det där lilla extra.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB