Startsida / Inlägg

Bara halvdan premiär för ”Lotta på Liseberg”

av Jan-Olov Andersson
Lotta på Liseberg. Säsong VII. Lotta Engberg.

Nej, premiärkvällen för ”Lotta på Liseberg” blev ingen fullträff.
Ett program utan riktning. För lite Carola. Men reklampausarna var för en gångs skull efterlängtade, för då kunde man koncentrera sig på Islands hjältematch mot England.

Så har allsångskampen börjat. Måndag vs tisdag. Göteborg vs Stockholm. Liseberg vs Skansen. Lotta Engberg vs Sanna Nielsen. Lasse Berghagen vs Lasse Berghagen. Han har skrivit båda programmens signaturmelodier och har väl de senaste veckorna tjänat åtskilliga tusenlappar i Stim-pengar med tanke på att trailern med låten ”Vi sätter färg, på Liseberg” har visats så fort man knäppt på TV 4.
Tror dock inte att kanalen slår SVT i sommar heller. Skansen-programmet är en för inarbetad tradition hos folk. Och även om Lisebergs-programmet i sommar nästan har fler folkkära artister för den lite äldre publik som tittar, måste det till något bättre än det lite riktningslösa premiärprogrammet.
För lite Carola, om man nu har henne på plats. Rätt poänglöst prat mellan henne och Lotta Engberg. The Foo Conspiracy hade en liten grupp fans på plats, men de äldre såg ut som fågelholkar. Idol-vinnaren Martin Almgren har en mäktig röst och hoppade in med kort varsel (för sjuka Elisa Lindström). Måste dock känts lite konstigt för honom att sjunga ett Bruce Springsteen-potpurri, när den riktige Bossen samtidigt sjöng på Nya Ullevi.
Nu gjorde det inte så mycket att programmet var halvdant, för jag var knappast ensam om att vara mer engagerad i vad som hände i SVT 1, där Island i en hjältematch besegrade England med 2-1 i fotbolls-EM.
•Efter Sveriges fiasko har nog många tagit de isländska spelarna till sina hjärtan. Där finns den inställning som saknades hos för många i det svenska landslaget. Och när hela laget efter matchen rusar till ena kurvan i stadion och under ledning av lagkaptenen Aron Gunnarsson gör vulkanen tillsammans med fansen…. så vackert så ögonen tåras.
•Under tisdagskvällen ser jag ”Allsång på Skansen” i SVT 1 och ”Musikbranschens verkliga stjärnor” i SVT 2.

(Ja)
”Bragden”, SVT 1. Mycket sevärd bordtennisdokumentär i repris.
(Nej)
Fotbolls-EM i TV 4. Får stryk av SVT i varenda sändning.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB