Startsida / Inlägg

Här är några säkra kort om du vill garva

av Magnus Edlund
casual
Vill man skratta så har det sällan funnits fler alternativ än idag.
Vill man skratta länge så är det ännu bättre.
För just nu finns det massor av förstaklassiga sitcoms att marathonkolla på.
Gud vad skönt det är när man bara kan sätta sig ner en kväll och titta på en hel tv-serie.
I går släppte HBO Nordic hela första säsongen, och de två första avsnitten av säsong 2, av komediserien ”Casual”. Vi snackar om en klassisk jakten-på-kärlek-sitcom med en brokig skara av mer eller mindre trasiga individer i mer eller mindre dysfunktionell familj.
Min tv-recencentkollega Karolina Fjellborg har jämfört ”Casual” med ”Togheterness” (också den på HBO Nordic) och gett den Rate i betyg. Spot on. Den är ingenting som kommer förändra ditt liv eller skapa en helt ny form av humor, men den är en välspelad, snygg och rolig komediserie som inte blir tjatig.
Och den går att se nu. Det tar bara sådär 4,5 timmar att ta sig igenom alla avsnitt. Klart värt det, om inte annat som något trevligt att göra medan man väntar på att nästa avsnitt av ”Game of thrones” ska släppas.
För övrigt skaffade jag nyligen Viaplay för att titta på ”Preacher” (som är riktigt bra, och om du läser det här borde du omedelbart sluta och gå och titta på den) och upptäckte då till min glädje att alla fyra säsonger av asroliga ”Episodes” fanns på tjänsten. Rekommenderas å det varmaste för alla som gillar att skratta. Matt ”Joe från Vänner” LeBlanc spelar sig själv – bara en sån sak!
Andra skrattfester som går att kolla på i sin helhet: ”30 Rock” och ”Parks and recreatons” (båda på HBO Nordic), ”Livet är för kort” och ”How I met your mother” (Netflix), ”Seinfeld” (Viaplay), samt ”Starke man” (SVT Play).
I kväll tittar jag på actionrökaren ”Elysium” (TV 6 kl 21.00), regissören Neill Blomkamps andra film efter succén ”District 9”. Kanske inte världens bästa film, men perfekt om man bara vill slöa i soffan och käka kakor.

FTW

”Sveriges yngsta mästerkock” (TV4). Rafflande säsongsfinal, minst sagt!

WTF

Finns nästan inga avsnitt av ”Catastrophe” kvar på SVT Play. Skulle ju börja titta på den!
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB