Startsida / Inlägg

Vårdslöst kul i halvgalna musikalhöjdaren ”Crazy ex-girlfriend”

av Karolina Fjellborg
crazy-ex-girlfriend

 

 

Rate

Crazy ex-girlfriend

 

Kanal 11

 

Del 1-4
Amerikansk musikalkomedi från 2015 av Rachel Bloom och Aline Brosh McKenna, med bl a Rachel Bloom, Vincent Rodriguez III, Santino Fontana och Donna Lynne Champlin.

 

Premiär 13 juni

 

RECENSION Tänker du att musikalserier inte är någonting för dig?
Kollar du in ”Sexy getting ready song” från ”Crazy ex-girlfriend” här nedan tänker du troligtvis om.

 

Rachel Bloom är suveränt rolig (och lite läskig) som en halvgalen men smart och charmerande kvinna på gränsen till nervsammanbrott, som då och då river av obehärskade shownummer, i den här sprudlande och originella serien.

 
Multibegåvningen Bloom – som är medskapare, producerar och skriver manus och både kan sjunga och dansa – spelar Rebecca Bunch. En neurotisk New York-advokat som inte är lycklig trots sina yrkesmässiga framgångar.
När hon plötsligt springer på sin gamla pojkvän Josh (Vincent Rodriguez III) – som dumpade henne efter ett sommarläger för tio år sedan – blir hon besatt av tanken på att allt kommer att bli tipptopp bara hon kan bli tillsammans med honom igen.

 
Hon packar sina saker, säger upp sig från jobbet, och flyttar efter honom till småstaden West Covina, Kalifornien, där hon spolar ner alla sina piller i avfallskvarnen, tar ett jobb hon är synnerligen överkvalificerad för – och börjar operation snärja Josh Chan.

 
Själva titeln må spela stereotypa uppfattningar om klängiga kvinnor utan självrespekt i händerna, men det finns så mycket annat att älska med den här serien – som verkligen kör sitt eget knäppa och oförutsägbara race.
Vårdslöst kul nonstop.

 

 

 

 

Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB