Startsida / Inlägg

”The Bachelorette” är knark i tv-format

av Ulrika Sjöblom
Joelle "Jojo" Fletcher är på jakt efter en man i nya säsongen av ”The Bachelorette”.
Joelle ”Jojo” Fletcher är på jakt efter en man i nya säsongen av ”The Bachelorette”.

TV-KRÖNIKA. Jag är en relationsjunkie och en sucker för dramatiska gester.
Ingenting gör mig gladare än ”The Bachelorette”.

”The Bachelor” och ”The Bachelorette” är en fest av stereotyper. Det är alltid en bitchig brud med som ska skapa dramatik, eller en överstöddig kille som visar sig vara vansinnigt svartsjuk och något våldsam. Det brukar i regel inte heller vara någon stilstudie i jämställdhet. Det kan också diskuteras hur troligt det är att en grupp på 25 singlar alla blir förälskade i samma person efter att ha träffat denne i några timmar.
Det är alltså mycket som talar emot programformatet som sådant. Trots det är det mitt tv-knark.

Tack och lov har TV4 plockat upp denna pärla och börjat sända en svensk version av åtminstone ”The Bachelor” igen och i höst börjar säsong två sändas. I väntan på den kan en hålla till godo med den något mer storslagna amerikanska förlagan.
Premiäravsnittet av den tolfte säsongen av ”The Bachelorette”, som hade premiär i Kanal 11 i kväll, bäddar för en bra säsong. Singelkvinnan i centrum, Jojo Fletcher, är en riktig stjärna. Hon dumpades av Ben Higgins (för övrigt en av seriens mest sympatiska ungkarlar) i senaste säsongen av ”The Bachelor”. Nu ska hon dejta ett gäng tokar som dricker för mycket, några amerikanska hjältar som jobbar som brandman/polis/militär och några potentiellt helt vanliga människor.

Programmet lider något av att produktionen har börjat få lite hybris. Dejterna är inte längre flådiga, nu är de överdådiga. En dejt är inte en dejt om inte en känd artist ger dig en privatkonsert, ungefär. Dessutom kan castingen kännas lite väl beräknande när en kille näckar redan i första avsnittet. Men det är också det som gör att jag inte kan slita mig – det är för mycket av allt; tårar, konstiga presenter, bråk, kärleksförklaringar, svartsjuka och kyssar. Herregud, så många kyssar! Det är ju helt fantastiskt.

I morgon tittar jag på ”Tareq Taylors nordiska matresa” på TV4.

———————————

JA

Trots repris, ”Berg & Melzter i Amerika” (Kanal 5), är riktigt bra.

NJA

Däremot har väl ”Ullared” (Kanal 5) gjort sitt nu?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB