Startsida / Inlägg

Deprimerande, desperat ”Singelliv”

av Karolina Fjellborg
https---d1fc69ngj1uuz1.cloudfront.net-57c5ce17b9a9f61d9c000016-Allasinglarna_444

 

Det är synd om Sveriges singlar.
I alla fall om TV4:s oerhört deprimerande webbserie ”Singelliv” är något att gå efter.

 
När det gäller webbexklusivt innehåll, har SVT bunkrat upp med en rad programserier som känns spännande och i tiden den här hösten.
Som ”Tjejer som oss”, om transpersoner, sketchserien ”Trettiplus” från humorgruppen Stallet och ”Juicebaren”, om det lite skitnödiga livet i Stockholms åh så trendkänsliga innerstad. Plus ett par andra satsningar som också kommer till SVT Play längre fram i höst.

 
I väntan på dem har jag kollat in en av TV4:s webbserier, som lovar ”en unik inblick” i hur det är att leva som singel – ”med allt vad det innebär”.

 
Reflektion: Det skulle jag inte ha gjort.

TV4 Plays deprimerande ”Singelliv” är nämligen sämsta tänkbara kombination av ungdomsfixerad och ointressant casting, snävt fokus, osminkad desperation, skakiga mobilkameror och en i största allmänhet omodern inställning till det den vill skildra.

 

Man hade kunnat tro att livet som singel, precis som livet i en relation, är både vin och vatten. Att det innebär frihet så väl som ensamhet, och möjligheter på vissa områden så väl som inskränkningar på andra. Att det innebär vissa saker när man är runt 20 och andra när man är runt 40. Och framför allt; att det inte bara går ut på att hitta någon.

 
Men enögda ”Singelliv” framställer singellivet som en enda lång, ovärdig och av livslögner kantad jakt på någon som kan bekräfta en. Något som blir extra ointressant av det faktum att alla utom en, möjligtvis två, deltagare är så unga att några års singelskap rimligtvis är norm snarare än undantag, och knappast innebär skarpt läge vad gäller framtiden.

 

35- och 40-åringar som har levt sina egna liv så länge att det kanske har börjat bli svårt att kompromissa med någon annan, men nu måste börja fatta beslut kring barn- och familjefrågan, hade varit att föredra framför småkåta 22-åringar och en 19-åring som sitter och ältar om killen hon hånglade med när hans mamma plötsligt kom in i rummet. Om en säger så.

 

I kväll tittar jag på ”I huvudet på Gunde Svan” i TV4.

 

 

 

Nöje
”Ett jobb för Berg” (Kanal 5). Victoria Silvstedt är uppenbarligen svår att komma in på livet, men Carina Berg gav oss i alla fall skymtar av människan bakom imagen.

 

Sport
Missade du fina ”56:orna – en historia om Sverige” i måndags? In och titta på SVT Play!

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB