Startsida / Inlägg

Premiär i dag för ”Swedish Dicks” – som är bättre än du kanske tror

av Karolina Fjellborg
Swedish-Dicks_Shooting_Range21-520x347

 

 

Rate

Swedish Dicks

 

Viaplay

 

Del 1-4
Svensk-amerikansk komediserie från 2016 av bl a Peter Settman och Andrew Lowery, med bl a Peter Stormare, Johan Glans, Vivian Bang och Traci Lords.

 

Premiär 2 september

 

I ”Swedish Dicks” – Viaplays första originalserie – bildar vår internationella, allmänt coola stjärna Peter Stormare omaka par med Johan Glans. Den älskvärda komikern från Eslöv som brukar skoja om sin brist på pigment och sin vuxenbebis-look.

Skådeplatsen är Los Angeles, där den luttrade svensken Ingmar (Stormare) hankar sig fram som privatdeckare efter att hans karriär som stuntman slutade i tragedi. Ett fall leder honom till den aningslösa landsmannen Axel (Glans), som har nått skapliga framgångar som dj men är redo för nya utmaningar och därför nästlar sig in i Ingmars firma Swedish Dick – som nu alltså blir Swedish Dicks.

 
Vivian Bang spelar de svenska deckarnas koreanska sekreterare, Traci Lords deras bittra konkurrent, och i del fyra dyker Keanu Reeves upp som Ingmars före detta stuntkollega och bästa vän Tex, som lär fungera som katalysator för ett mordmysterium som måste lösas.

Initialt känner jag en oro för att den här serien ska bli mer fånig än rolig, men snart inser jag att den faktiskt är både och – och att det fungerar.

Stormare och Glans är en match gjord, om kanske inte i himlen så i alla fall i hjärnan på någon med känsla för casting. Stormares livströtta, noir-inspirerade berättaröst på svensk engelska är en festlig drift med en kliché, och Ingmar och Axel är karaktärer lätta att vurma för.

Inte så tokigt. Inte så tokigt alls.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB