Startsida / Inlägg

Ny på jobbet: Se Henrik Schyffert som sjukpensionerad snut i thrillerserien ”Svartsjön”

av Karolina Fjellborg
DSC_7395

 
Premiären närmar sig för TV3:s och Viaplays ”Svartsjön”, och när jag kollade in premiäravsnittet härom dagen blev jag lite förvirrad av att Henrik Schyffert var bland det absolut första jag såg.
Är det något ironiskt här som jag missar, tänkte jag. Men nej, det är tydligen inte några konstigheter utan Schyffert gästspelar helt enkelt som den sjukpensionerade polisen Broman. Och nu har vi fått det första rörliga materialet på hans insats:

 

 

 
– Henrik kliver verkligen in och tillför något och ger den sargade polisen en karaktär och botten. Vi vill inte göra en stereotyp av en polisutredare utan skapa något annat och tack vare Henrik Schyffert så lyckades vi verkligen. Han gjorde det fantastiskt bra, säger Mikael Newihl, dramachef på MTG Sverige.

 
”Svartsjön” har premiär den 20 oktober och beskrivs så här:

 

Svartsjön är en dramathriller i åtta delar med en nordisk ensemble där vi bland andra ser Filip Berg (från Sveriges Oscarsbidrag En man som heter Ove), Aliette Opheim (Sandor slash Ida, Tjockare än vatten), Valter Skarsgård (Portkod 1321), Anna Åström (Viva Hate) och prisbelönade Philip Oros (Audition) i de svenska rollerna.

Svartsjön utspelar sig på en övergiven skidort dit en grupp ungdomar med hemliga önskningar och dolda agendor reser. Den trevliga resan förbyts snart till ett spänningsdrama med en rad oförklarliga och våldsamma händelser.

Historien i Svartsjön tar sin början då den unga rikemanssonen Johan (Filip Berg) bestämmer sig för att öppna den tidigare nedlagda skidorten Svartsjön, som stängdes på grund av några mystiska dödsfall för 20 år sedan. Tillsammans med en grupp vänner och flickvännen Hanne (Sarah-Sofie Boussnina) tar Johan över stället, och gänget inleder en lustfylld vistelse med skidor, fest och flirtar. Men snart börjar mystiska händelser splittra gruppen, och när den extrema kylan gör livet svårt i Svartsjön börjar sprickorna i gänget bli allt tydligare.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB