Startsida / Inlägg

”Wahlgrens värld” visar en familj mer sympatiskt vanlig än vad många kanske trodde

av Jan-Olov Andersson
57e119962319f_thumbnail

Somliga beundrar, andra retar sig på dem. Men nästan alla har en åsikt om kändisfamiljen Wahlgren.
Inte omöjligt att Kanal 5:s realityserie ”Wahlgrens värld” snarare stjälper än förstärker folks fördomar.

Man kan nog närma sig och se den här realityserien med helt olika förväntningar och ögon.
Under åren som nöjesjournalist har jag intervjuat och/eller recenserat de flesta Wahlgrenarna. Har aldrig haft några problem med divalater och tycker att åtminstone de två som syns mest (Pernilla och Linus) absolut har mer att vara stolta över än att skämmas för.
Men det finns säkert de som tycker att de bara är en kändiskåt familj som fått allt serverat på ett silverfat och som aldrig har gjort något vettigt för att få all denna uppmärksamhet och varför ska de då få vara med överallt i alla möjliga sammanhang och i ”Let’s dance” i synnerhet.
Och då kan man förstås lätt tycka att det snudd på sjukt att göra en tv-serie där man i första programmet inte får veta mycket mer än att det är väldigt stökigt hemma hos Pernilla Wahlgren, att barnen stundtals både är sams och osams, att Pernilla är trött på att sjunga ”Picadilly Circus”, att hon inte tycks ha haft sex på tre år, att hon inte vill ha sex förrän hon har gått ned i vikt, att hon är oroad för sina stämbandsproblem och att tonårssonen Benjamin blir stressad när han ska laga mat åt hela familjen.
Man kan vända på alltihop, också.
Tycka att det är rätt befriande att en sådan kändis som Pernilla – uppmärksammad artist, designer, bloggare, poddare och mediefenomen – bakom fasaden av tjusiga röda mattan-bilder, går med på att visa upp en stundtals föga smickrande, om än också självironisk, bild av sig själv. Ett hem i kaos, hon har aldrig sex, hon är rädd för att vara för tjock och är oroad för sina problem med rösten, på allvar.
”Wahlgrens värld” är absolut inte måste-se-tv. Men ett hyfsat närgånget porträtt av en familj som verkar mer sympatisk än vad många kanske trodde.
•Under fredagskvällen ser jag ”Skavlan” i SVT 1.

(Ja)
”Landgång”, SVT 1. Var i världen Anne Lundberg än reser, följer jag gärna med.
(Nej)
”Lyxfällan”, TV 3. Spektakulär skampåle-tv.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB