Startsida / Inlägg

Så blir säsong tre av ”Fröken Frimans krig” i SVT

av Karolina Fjellborg

unnamed
Det trivsamma men också lite riviga, feministiskt medvetna kostymdramat ”Fröken Frimans krig” börjar bli lite av en jultradition. Och nu har SVT spillt bönorna vad gäller den tredje säsongen, som får premiär på juldagen.

Efter den första säsongens krig mot matfusket- och snusket, och den andra säsongens krig för kvinnlig rösträtt, kommer nu den tredje fajten att handla om situationen för de prostituerade.

 

Så här beskrivs handlingen:

I tredje säsongen av Fröken Frimans krig blir en ung kvinna i kretsen runt Dagmar Friman och hennes vänner felaktigt registrerad som prostituerad. Det gör att kvinnorna på Svenska Hem får upp ögonen för de ruskiga villkor som stadens prostituerade lever under, allt för att skydda de män som är kunder. Men kvinnorna är oeniga om prostitution verkligen är en fråga som kooperativet ska driva. Kinna (Sofia Ledarp) tycker det är självklart att de måste stå upp även för kvinnor som befinner sig på samhällets botten. Dagmar (Sissela Kyle) är inte alls med på noterna. Lotties ( Frida Hallgren) make Axel (Gustaf Hammarsten) engagerar sig dock i frågan, vilket blir en ny prövning i deras äktenskap.

Alma (Lena T. Hansson) försöker övertala Emmy (Maria Kulle) att flytta hem till henne. De är båda ensamma och skulle få sällskap av varandra på ålderns höst. När Emmy blir uppvaktad komplicerar det planerna. Jon (Kristoffer Berglund), som har bott hos Alma med Lill-Tora, vill visa att han kan stå på egna ben och ordnar egen bostad för sig och dottern. Men myndigheterna flåsar honom i nacken. Kan en ensamstående pappa ta hand om ett barn?

Frithiof Johannesson (Allan Svensson) har hamnat i onåd i riksdagen och stannar hemma och surar. Men hustrun Rut (Ulla Skoog) tänker inte finna sig i det. Med smicker och list försöker hon förmå maken att återvända till maktens korridorer. Något hon kan komma att ångra.

 
Huvudrollerna görs som tidigare av Sissela Kyle, Sofia Ledarp, Frida Hallgren, Maria Kulle och Lena T. Hansson. Pernilla Oljelund har skrivit manus och Harald Hamrell står för regin.

 
De tre nya avsnitten av ”Fröken Frimans krig” sänds den 25, 28 och 30 december i SVT1.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB