Startsida / Inlägg

”Kändisbarnvakten” är Slottet i miniatyr

av Stefan Sköld
Viktor Frisk med sina kids. Foto: SVT
Viktor Frisk med sina kids. Foto: SVT

”Stjärnorna på slottet” har tjuvstartat.

Som habil barn-tv med potential att bli ett stabilt vuxen-dito.

I ”Kändisbarnvakten” äter man, hittar på ”galna” grejer och pratar om svåra saker i livet.

Låter det bekant? Det skulle kunna vara ”Stjärnorna på slottet”, ”Så mycket bättre”, ”Pluras kök”, ”Renées brygga” eller vilket annat underhållningsprogram som helst eftersom tidens anda stöper allt i samma form.

I säsongspremiären av Barnkanalens åldersanpassade version får de fyra kidsen storfräsarn från Melodifestivalen, tillika bloggstjärnan Viktor Frisk till barnvakt. Viktor Frisk som i denna målgrupp kan jämställas med Lill-Babs eller Börje Ahlstedt… och barnen blir förmodligen lyckligare av detta än i något av de kommande avsnitten där bland andra Helena Bergström och Michaela Laurén står för barnpassningen.


Viktor Frisk tar
med dem på yoga, bjussar på tacos till middag och spelar in youtubeklipp innan de får betygsätta honom för hans insats. Ett av barnen tar sin roll på stort allvar och drar ner betyget för att han glömde tandborstningen. De andra ger full pott. Han mutar ju trots allt med godis till läggdags.

I det allvarliga momentet berättar Viktor om sin adhd och barnen får ny förståelse för vad det innebär.

Det är med andra ord precis som om valfri Dramatenskådis tar med gelikarna på segwaypolo, käkar tryffel och pratar om livets svåra depressioner – men ur ett barns oförställda synvinkel.


Jag gissar att
målgruppen för detta program inte bryr sig om sådana detaljer men det som drar ner ”Kändisbarnvakten” är att det snabba produktionsformatet får det att kännas lite för mycket som just en produktion. Det är väldigt svårt att tro på att barnen verkligen sover över. Något som barnen gissningsvis inte noterar. Men ett tips på en vuxenspinoff till SVT. Kasta in ett gäng, gärna lite mer bångstyriga barn i olika åldrar över en helg och få dem att pressa barnpassaren i fråga på hemligheter så skulle de få ut bra mycket mer än en handfull kändisar som redan känner och vet allt om varandra.


På nyårsafton blir
det nog en tv-fri afton. Skål!

—–

Klass

”På spåret”. Alltid bäst.

Pass

Men begrav nya momentet ”Listan” och återinför ”Vem där?” nu!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB