Startsida / Inlägg

Första bilderna från inspelningen av Modus andra säsong

av Sandra Wejbro
https-d1fc69ngj1uuz1-cloudfront-net-587731d4b9a9f66674001a2b-henrik-norl__n-and-melinda-kinnaman-_2_-jpg1
Foto: TV4/CMore

”Modus” blev definitivt en rivstart för TV4:s satsning på egenproducerat drama. Första säsongen blev en tittar- och kritikersuccé och nu visas den bl a på BBC Four (som älskar att plocka upp skandinavisk krim).

Andra säsongen av serien som bygger på Anne Holts romaner spelas in nu i Stockholmsområdet, skriver TV4. Den kommer pågå under hela våren och sänds först i CMore med start i höst.

För manus står Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och för regin Lisa Siwe och Håkan Lindhé.

Obs! Läs inte vidare om du inte vill bli spoilad på handlingen i första säsongen…

När vi lämnade profilern Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och polisen Ingvar (Henrik Norlén) hade de återförenats efter den dramatiska mördarjakten. I nya säsongen har deras relation utvecklats – de ska nämligen föräldrar (en twist som manusförfattarna tvingades lägga till när Kinnaman blev gravid på riktigt).

– Planen var från början att Inger Johanne och Ingvar flyttat ihop sedan säsong ett och under andra säsongen skulle de få reda på att de väntade barn. Men sen ändrade Melinda den planen genom att bli gravid på riktigt så då fick vi anpassa innehållet –vilket visade sig vara innehållsmässigt ännu mer spännande! Vi kommer dem båda närmre i den här säsongen dels för att de blivit ett par som väntar barn och dels för att Inger Johanne under säsong 2 kommer behöva konfronteras med en del mörka hemligheter från sitt förflutna, säger Sandra Harms, producent för Modus på Miso Film till TV4.

Glöm inte att gilla Tv-koll på Facebook också


https-d1fc69ngj1uuz1-cloudfront-net-587731d4b9a9f66674001a29-henrik-norl__n-and-melinda-kinnaman-jpg1 https-d1fc69ngj1uuz1-cloudfront-net-587731d4b9a9f66674001a2c-henrik-norl__n-and-melinda-along-with-team-jpg1

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB