Startsida / Inlägg

Missa inte ”Cardinal” – flott, frusen och sinister kriminalnoir

av Karolina Fjellborg
billy-campbell-as-detective-john-cardinal-in-cardinal-cnw-group-ctv

 

Rate

Cardinal

 
C More

 

Del 1-3
Kanadensiskt kriminaldrama från 2017 av Aubrey Nealon, med bl a Billy Campbell, Karine Vanasse och Kristen Thomson.

 

Premiär den 26 januari

 

Kanadensiska ”Cardinal”, efter Giles Blunts ”Fruset offer” (”Forty words for sorrow”) – den första boken i serien om kriminalkommissarien John Cardinal i den karga lilla staden Algonquin Bay i södra Kanada – är flott, sinister och stämningsfull kriminalnoir i fruset klimat, som gjord för deckargalna nordbor.

Billy Campbell spelar Cardinal; en dedikerad och envis snut med en bipolär fru och en tung hemlighet i bagaget, som förstår att en seriemördare härjar i hans småstad när en försvunnen tonårsflickas kropp hittas infrusen i is.
Han paras ihop med nyinflyttade Lise Delorme (Karine Vanasse). Som dock inte bara har i uppgift att försöka hitta seriemördaren innan hans nästa offer stryker med – utan även samtidigt i hemlighet ska utreda Cardinal själv, som misstänks för korruption.

En hel del inslag i ”Cardinal” kommer att kännas bekanta för tunga kriminalbrukare – men det gör inte så mycket när utförandet är så här elegant, med utmärkt skådespeleri, kärv och olycksbådande atmosfär och stilig regi av flerfaldigt brisbelöna kanadensaren Daniel Grou.

 

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB