Startsida / Inlägg

Tina Nordström – bra på mat, rätt kass på att ställa frågor

av Jan-Olov Andersson
remote.jpg-10

Laga mat kan hon ju.
Synd att Tina Nordström, åtminstone i premiäravsnittet av TV 4:s ”Tina på besök”, inte verkar särskilt intresserad av att prata med den hon hälsar på, förra golfproffset Annika Sörenstam.

Människor möts framför en tv-kamera.
De pratar, sjunger och umgås. Det är Stjärnor på slott och artister som är Så mycket bättre. Det är gästsoffan i ”Go’kväll” och det är lyxfåtöljerna hos Fredrik Skavlan. Det är möten på Renée Nybergs brygga och det är folk som flyttar in hos Mia och Jesper Parnevik och deras barn under några dygn. Och det är tv-kocken Tina Nordström som kommer på besök.
Det kan bli alldeles fantastisk tv och det kan bli pannkaka av alltihop.
Hos Renée Nyberg verkar alla känna sig trygga. Hon utstrålar något genuint. Nyfikenheten och empatin känns aldrig spelad. Kanske är det därför folk öppnar sig oväntat mycket.
Allt av det som hennes kändisgäster berättar, är inte nytt. Men det nattliga mötet mellan Krister Henriksson och Carola Häggkvist, vem hade kunnat ana det? Och hennes bekännelse att hon inte hade haft sex på 14 år… bara Carola kommer väl undan med något sådant utan att göra sig till åtlöje.
I ”Renées brygga” i TV 4 onsdag 1 februari gästas hon av strikta Fredrik Reinfeldt, mystiska Loreen Talhaou och galenpannan Anders Timell. Ett möte man åtminstone inte kan kalla för förutsägbart.
”Parneviks” är tillbaka med en tredje säsong i TV 3 tisdag 7 februari.
Familjens sköna gemenskap och enorma gästfrihet och även de luttrade kändisarnas häpnad över det lyxiga Florida-huset brukar resultera i härligt avslappnade samtal och aktiviteter. Börje Salming och Markoolio hälsar på i säsongsstarten.
Måndagskvällen 30 januari är det premiär för ”Tina på besök” i TV 4.
I kommande program träffar hon artisten Oscar Zia i Italien och skådespelaren Christina Schollin och hennes dotter, artisten Pernilla Wahlgren, på den spanska solkusten.
Men först ut är alltså Annika Sörenstam.
En av alla tiders största svenska idrottsprofiler. Under åratal var hon världens överlägset bästa golfspelare.
Tina hälsar på henne och familjen i Lake Nona i Orlando i Florida, där de tycks bo i någon slags gated community nära en golfbana.
Annika visar glatt runt i det fina huset, hennes barn är med och hjälper Tina i köket med en rätt och maken Mike skymtar förbi några sekunder.
När det gäller Tina Nordströms matlagning finns inget att anmärka på. Hon är fortfarande suverän på att både rent pedagogiskt och entusiasmerande förklara de rätter hon skapar.
Men någon redaktör borde styra upp vad hon ska prata om, om hon nu inte själv har så mycket idéer kring det.
Det är en sak att avsnittet innehåller sådant som att Tina och Annika åker jetski, spelar tennis och, förstås, lite golf. Det är så gott som alltid roligare för de som gör det, än för tv-tittarna.
Men när Annika Sörenstam nu faktiskt verkar tycka det är genuint kul att ha Tina Nordström på besök, hade det varit bra mycket intressantare att höra henne prata lite grann om livet i dag, hur det ser ut efter tiden i rampljuset. Vad lever hon på? Vi antar att det har anknytning till golf, men får inte veta hur.

Hur det var att vara världens bästa golfspelare, de enda frågor som Tina ställer, de historierna har vi ju hört förut.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB