Startsida / Inlägg

Dragomir Mrsic gör huvudrollen i Viaplays thrillerserie ”Alex”

av Karolina Fjellborg
unnamed
Foto Stephanie Muster.

 

 

Viaplay är som vi vet på offensiven med originalserier – och senaste nytt är ”Alex”.
En thrillerserie om en smutsig snut som vill bli ren, med Dragomir Mrsic i huvudrollen.

 
Dragomir Mrsic, som slog igenom i ”Snabba cash”, dyker snart upp i säsong två av ”Torpederna” (där även hans mamma är med), som får premiär på C More i maj. Och nu är det officiellt att hans nästa tv-serie blir Viaplays ”Alex”.

 

I ”Alex” spelar han ”den hårdföre och korrupta polisen Alex”, som har bestämt sig för att börja gå den lagliga vägen. Men ”de mörka krafter han samarbetat med vägrar släppa honom, vilket leder till att både Alex och hans familjs liv sätts på spel”.

 

Rakel Wärmländer spelar Alex nya partner Frida, som i hemlighet har fått i uppdrag att sätta dit honom.

 

Serien beskrivs som ”en nagelbitande spänningsserie med starka och komplexa karaktärer där gränserna för vad som är rätt och fel, oavsett om man är snut eller kriminell, sedan länge suddats ut”, och är baserad på en idé av Dragomir Mrsic själv och Mikael Cross. Den börjar spelas in nu i vår i Göteborg, och huvudförfattare är Niklas Rockström (som är aktuell med SVT:s ”Innan vi dör”) och Michael Hjorth.

 

– Det är underbart att äntligen få göra en rå och stenhård thrillerserie som vågar gå längre än vad vi vanligtvis får se. ”Alex” utspelas i en brutal kriminell värld jag själv sett på nära håll, som vi här får uppleva helt utan kompromisser, säger Dragomir Mrsic i pressmeddelandet.

 

 

”Alex” får premiär på Viaplay våren 2018.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB