Startsida / Inlägg

Femplushelg: Topp tre streamingtips just nu

av Karolina Fjellborg

 

THE AMERICANS -- "Glanders" (Airs, Wednesday, March 16, 10:00 pm/ep) -- Pictured: (l-r) Matthew Rhys as Philip Jennings, Keri Russell as Elizabeth Jennings. CR: Eric Liebowitz/FX

1. The Americans

Joe Weisbergs drama om två gifta KGB-agenter (Keri Russell och Matthew Rhys) djupt undercover i 80-talets USA har inte nått samma alla måste se-status som ”Sopranos”, ”Mad men” och ”Breaking bad”. Och inte heller dominerat på galorna. Men gör dig själv en tjänst och se detta mästerverk. Kallt krig, spiontricks, lustiga peruker, scener ur ett äktenskap och existentiella frågor i ljuv förening. I amerikanska FX rullar den femte säsongen, här i Sverige har Netflix precis gjort den fjärde tillgänglig.

NETFLIX

 

 

SF-Pilot_101-sc36-fn_00087_hires2
2. Shots fired

 
Det här pinfärska dramat vill prata om polisbrutalitet, rasspänningar och vilken roll hudfärg spelar i det amerikanska rättssystemet. Skådeplatsen är en stad i Södern, där en svart polis precis har skjutit ihjäl en ung vit man. Guvernören (Helen Hunt) tänker gå till botten med saken, men frågor väcks om varför mordet på en svart tonåring samtidigt ignoreras. ”Shots fired” är inte lika sofistikerad i sitt sociala kommenterande som besläktade ”American crime” – men ambitiös och angelägen, med en stark cast. Speciellt Sanaa Lathan (bilden) är suverän som utredare med personliga problem och massor av attityd.

VIAPLAY. Nya avsnitt på torsdagar

 

 

UNDERGROUND_201-20160915-SD_0176.CR2

3. Underground

 
Du har väl inte missat att säsong två av ”Underground” – om en grupp slavar på rymmen och de abolitionister som hjälper dem – har börjat på sin andra säsong? Jag är så förtjust i hur Misha Green och Joe Pokaski har utformat ett historiskt drama om det amerikanska slaveriet och dess terror som en nutida kupphistoria, komplett med raffinerat planerande, svettiga flyktscener och ett modernt soundtrack. Det är ”Rötter” möter ”Mission impossible” – och ”Prison break”. Spännande, snyggt och mycket intensivt.

VIAPLAY. Nya avsnitt på torsdagar

 

 

Missa inte heller…

 

Dave Chappelle At The Hollywood Palladium
Netflix är på ståuppspecial-offensiven. Nyligen landade Amy Schumers extremsnuskiga ”The leather special”, och senaste nytt är Dave Chappelles ”The age of spin” och ”Deep in the heart of Texas”, som båda släpptes i tisdags och garanterat får dig att skratta högt.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB