Startsida / Inlägg

”Så mycket roligare” – ett hafsverk med några få poänger

av Karolina Fjellborg
"Lars Lerin" och hans "Junior".
”Lars Lerin” och hans ”Junior”.

 

Verkshöjden för ”Partaj”-gänget har alltid varierat.
Men i nya ”Så mycket roligare” är det lite för få toppar.

 
Kanal 5 ger sig inte direkt ut på oprövad mark med nya humorprogrammet ”Så mycket roligare”. Gänget från ”Partaj” och ”Café Bärs” – med Johan Petersson i spetsen – fortsätter på konceptet kändisparodier och snabba sketcher staplade på varandra, vars verkshöjd verkligen varierar.
Den här gången är det populära tv-program och -profiler som parodieras (därav ”Så mycket bättre”-referensen i titeln), och sketcherna ramas in av att en kändis sitter hemma och zappar mellan kanalerna.

I premiären betade man av Gunde Svan, Ernst Kirchsteiger, Babben Larsson, Lars Lerin och hans Junior, ”Idol”, Kjell Bergqvist på Kristallengalan, Filip och Fredrik, ”Ullared”, Morgan Alling, Bert Karlsson, Pär Lernström, samt lite otippat ”Draknästet”, som mig veterligen inte är så där extremt på tapeten just nu.
Även drottning Silvia lyckades man klämma in på ett hörn, eftersom talangjakten ”Idol” var på jakt efter en hovnarr (vilket är ett program jag för övrigt verkligen skulle vilja se på riktigt).

Så, hur kul?
Ja, lite som när man käkade konserverad fruktcocktail som barn och då och då kom över ett körsbär.

För små guldkorn fanns det. Själv gillade jag Kjell Bergqvists evighetslånga tacktal, Kirchsteigers utläggning om munkar och dekorering av runkbullar, och detaljer som ”Ullared”-Morgans Tinder-namn ”Knullared” och Bert Karlssons pitch om flyktingdansbandet Azyl. Rent imitationsmässigt var väl iakttagna ”Filip och Fredrik” bäst.

Men helhetsintrycket var ändå ganska mycket roliga timmen. Småkul men tramsigt och något av en hafsverk.

När man vet hur bra Petersson kan vara när han vill, är det till exempel oundvikligt att inte studsa på en Gunde Svan-imitation där han inte ens verkar anstränga sig för att prata någon form av rimligt dalmål, utan låter det sticka i väg så att säga all over the place.

Det känns som att det börjar gå lite fort i både manusrum och under inspelningar för den här parodifabriken.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB