Startsida / Inlägg

Helgens bästa streamingtips: Dystopi! Nördar! Black power!

av Karolina Fjellborg
"Silicon Valley". HBO Nordic.
”Silicon Valley”. HBO Nordic.

 

 

Helgens streamingtips: Nördarnas återkomst, black power i 70-talets London och serien som är viktigare än alla andra just nu.

 

 

The handmaid’s tale

Har du inte redan slängt dig över Bruce Millers ultradystra, oerhört oroväckande ”The handmaid’s tale”, baserad på Margaret Atwoods dystopiska bok från 1985, är det faktiskt det första du måste ta tag i nu. Strunta i allt annat på att göra-listan så länge. Elisabeth Moss är knäckande bra i rollen som Offred, som lever förslavad som avelsdjur i en nära framtid där religiösa fanatiker har tagit makten och förvandlat USA till en militärdiktatur med fruktsamma kvinnor som statens ägodelar. Skrämmande angeläget.

HBO Nordic. Nya avsnitt på onsdagar

 

 
Silicon Valley

Mike Judges komediserie om kufar, snillen, rävspel och enorma pengar i teknikmeckat Silicon Valley – som bland annat är känd för sina exceptionellt sofistikerade snoppskämt – är tillbaka med en fjärde säsong. Och medan känslan av déjà vu inledningsvis är svår att ignorera (vi har sett Pied Piper-gänget brottas med inre slitningar och gå på nit efter förödande nit många gånger förut), dröjer det inte länge förrän man är fast i IT-nördarnas nät igen. Tack vare alltid smart manus och en gyllene cast.

HBO Nordic. Nya avsnitt på måndagar

 

 
Guerrilla

John Ridley – som skrev manus till ”12 years a slave” och ligger bakom den finfina antologiserien ”American crime” – fortsätter att skildra rasistiskt våld och sociala orättvisor i den här miniserien, som tar oss med tillbaka till det tidiga 70-talet. Till polisbrutalitet, rasism och den brittiska black power-rörelsen. Idris Elba är dragarnamnet, men det är Freida Pinto och Babou Ceesay som gör huvudrollerna som ett politiskt engagerat par som tar beslutet att befria en politisk fånge – och hamnar på riktigt djupt vatten.

HBO Nordic. Nya avsnitt på torsdagar

 

 

Bubblaren

Robert Kirkmans exorcistdrama ”Outcast” blev inte direkt någon ny ”The walking dead”. Men det är en skräckvärld värd att utforska, full av demoner, galenskap och mörker. Den andra säsongen rullar i Fox, och på måndag landar den första på Viaplay.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB