Startsida / Inlägg

Helgens bästa streamingtips: ”Fargo”, ”Girls” och ”Black widows”

av Karolina Fjellborg
Blackwidows2
Dan Ekborg i TV3:s och Viaplays ”Black widows”.

 

 

Vad ska du streama i helgen?
Förslagsvis det här:

 

 
FARGO

Noah Hawleys fenomenala antologiserie inspirerad av bröderna Coens 90-talsfilm började på en tredje omgång i går – och den gjorde det på det allra bästa av sätt. Med färgstarka typer, mustig dialog, apart atmosfär, de obligatoriska plötsliga våldsakterna och löfte om rejält med småstadsknas i ett vintrigt Minnesota. Den nya casten är såklart topnotch, och håll speciellt ögonen på Ewan McGregor, som imponerar stort i sina två roller som de osynkade bröderna Emmit och Ray Stussy.

HBO Nordic. Nya avsitt på torsdagar

 

 
GIRLS

Lena Dunhams älskade, definitivt banbrytande serie ”Girls” tog avsked i måndags, och medan meningarna, som de ju alltid gör, går isär kring det ganska öppna slutet, tyckte jag att det var tämligen underbart. Något av ett slutgiltigt litet mognande för superegot Hannah Horvath. Allt som allt har det varit sex år och 62 avsnitt av härliga, enerverande, smarta, förvirrade, bråkiga, roliga och självcentrerade kvinnoskildringar, som vi aldrig riktigt har sett dem tidigare. Att plocka fram lite då och då när man behöver dem.

HBO Nordic

 

 
BLACK WIDOWS

TV3:s och Viaplays skruvade lilla serie om en svenska (Cecilia Forss), en norska (Synnøve Macody Lund) och en danska (Beate Bille) med sina makars blod på händerna är tillbaka med en andra säsong. Och medan jag fortfarande inte riktigt kan bestämma mig för om jag egentligen gillar den, och i så fall hur mycket, är det något i dess märkliga, lätt absurda och totalt orealistiska tilltal som tilltalar mig. I de nya avsnitten dyker Dan Ekborg upp som gangster med gröna fingrar och Jonas Karlsson som yogaguru.

Viaplay/Viafree. Nya avsnitt på torsdagar

 

 

BUBBLAREN

Ge kriminalkomedin ”Fallet” – som gör humor av Nordic noir-klichéerna och finns på SVT Play – en chans. Visst börjar den lite tramsigt men den tar sig snabbt, och Lisa Henni är faktiskt mycket bra som den manhaftiga snuten Sophie Borg.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB