Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Louis CK, ”Better call Saul” och brittiska alfakvinnor

av Karolina Fjellborg
20170114_LCK _MG_2722.CR2

 

Tv-kolls bästa streamingtips just nu: Grym Louis CK-ståupp på Netflix, ny säsong av ”Better call Saul” och en brittisk psykothriller i akademisk miljö.

 

Louis C.K. 2017

Misantropen Louis C.K:s rykande färska Netflix-special ”Louis C.K. 2017” är en lysande, tajt timme och en extra fantastisk kvart smart, stötande, bitter, självsäker och väldigt rolig ståupp. C.K. tar sig bland annat an abort, självmord, religion, hopplösheten med långa förhållanden, filmen ”Magic Mike” och hans egen möjligen spirande homosexualitet, och lyckas även klämma in en lång harang om den otacksamma ungen Akilles och ett stycke elisabetanskt fingersex. Förbaskat roligt alltihop.

Netflix.

 

 

 

Better call Saul

Vince Gilligans och Peter Goulds spinoff-prequel till ”Breaking bad”, med lysande Bob Odenkirk, har efter två finfina säsonger bevisat sig höra hemma där uppe på prestigedramatoppen tillsammans med moderskeppet. På tisdag är det dags för säsong tre, som enligt Gilligan blir mörkare och mer ”Breaking bad”-lik. Odenkirks Jimmy McGill ska tydligen släppa ut sin inre Saul Goodman för första gången, och Giancarlo Esposito gör comeback som metamfetamin- och snabbmatskungen Gus Fring. Härliga tider.

Netflix. Säsongspremiär på tisdag.

 

 

 
Clique

Rekommenderar en titt på den här glossiga brittiska psykologiska thrillern i akademisk miljö. ”Clique” handlar om hur två unga kvinnor som varit bästa vänner sedan barndomen dras in i en spännande men sjaskig värld när de börjar på en kurs i makroekonomi på Edinburghs universitet. Alfakvinnor, feminism, droger, dekadens, mycket röda läppstift och fara i kittlande förening, från Jess Brittain, som tidigare har skrivit manus till den skandalösa ungdomsserien ”Skins”, skapad av hennes pappa och bror.

HBO Nordic. Premiär på måndag

 

 

 

Bubblaren
Baz Luhrmanns excentriska musikaldrama ”The get down”, om hiphopens gryning i 70-talets ruffiga New York, var sprak och fest och färg i en salig röra sist vi träffade det. I dag landar sex nya avsnitt på Netflix, för den som vill ha mer av samma vara.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB