Startsida / Inlägg

Viaplays ”Veni vidi vici” – ett lyckat svensk-danskt porrdrama

av Karolina Fjellborg
Rafael_Edholm_Thomas_Bo_Larsen_Fotograf- Bersa@Hallundgren.com

 

Rate

Veni vidi vici

 

Viaplay

 

Del 1-5
Svensk-dansk dramaserie från 2017 av Rafael Edholm, med bl a Thomas Bo Larsen, Rafael Edholm, Livia Millhagen, Michael Segerström och Sven Melander.

 

Premiär den 13 april

 
Den danske filmregissören Karsten Daugaard (Thomas Bo Larsen) är på en dålig plats i livet.
Hans senaste film, ”Veni vidi vici”, blir brutalt sågad, grannar och bekanta trackar honom, hans fru Jonna (Livia Millhagen) har börjat tröttna på att vara ensam familjeförsörjare, och hans svärfar Åke (Michael Segerström), som är ett riktigt arsle, pressar honom att ta ett jobb på hans ekologiska grisfarm.

När hans gamla filmskolekompis Vincent (Rafael Edholm) kontaktar honom om ett jobb blir han därför eld och lågor. Tills han upptäcker att de är porr det handlar om.
Han tackar nej. Först. Men sedan tackar han ja. Och medan familjen tror att han tjänar 75 000 i månaden på att göra reklamfilm i Köpenhamn, regisserar han nu i själva verket porr under pseudonymen Topper Harley (Charlie Sheens rollfigur i ”Hot shots”).

Det går bra till en början (hans första film får ”fyra ståkukar av fem möjliga” av branschens ledande tyckare), men Vincent säljer fuffens grejer vid sidan om, den misstänksamme Åke skickar ut den aningslöse slaktaren Wille (Sven Melander) för att undersöka vad Karsten egentligen håller på med, och det är naturligtvis bara en tidsfråga innan hans bluff avslöjas.

 
Det är en pikant premiss som serien förvaltar väl, utan att bli för snaskig. Det finns både humor och värme i skildringen av porrproduktionen (som man väl får säga lutar åt det lite gladare porrhållet) – och Rafael Edholm har såklart precis den rätta looken för att spela snuskproducent.
Thomas Bo Larsen är perfekt i rollen som den ganska typiska medelålders mannen på fallrepet som pressas ihop under tyngden av livet, fattar dåliga beslut i desperation och trasslar in sig i saker han inte kommer kunna ta sig ur på ett rimligt sätt.
Det finns också mycket att uppskatta i det färgstarka birollsgalleriet, atmosfären och fotot i den här serien, som är kreativt castad och bjuder in till en lätt skruvad, distinkt liten värld, och vittnar om Viaplays ambitioner som producent av originalserier.

Fyra lite svagare ståkukar. Förlåt, plus.

 

 

 

Se det här också:
Mer lyckat skandinaviskt samarbete ser du i ”Black widows”, vars andra säsong har premiär på Viaplay och i TV3 den 13 april.

Visste du att…
… ännu ett porrdrama är på väg i år? HBO:s ”The Deuce”, med James Franco och Maggie Gyllenhaal, tar grepp på porrbranschen i 70-talets New York.

Just nu…
… är Thomas Bo Larsen även aktuell i danska ”Follow the money”, vars andra säsong börjar i SVT på måndag.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB