Startsida / Inlägg

Kevin Bacon som pretentiös cowboy – och annat du måste streama just nu

av Karolina Fjellborg
Kevin Bacon i "I love Dick".
Kevin Bacon i ”I love Dick”.

 

 

Veckans streamingtips:
Ny serie från ”Transparent”-skaparen Jill Soloway, Sofia Helin i 70-talskläder och mäster Robert De Niro i ny HBO-rulle. (Plus såklart ”Twin Peaks”.)

 

 

Twin Peaks

Att försöka få en förhandstitt på återkomsten av Mark Frosts och David Lynch sägenomspunna, banbrytande och vanvettigt inflytelserika 90-talsserie har, inte helt oväntat, varit ungefär lika lätt som att ta sig in i Pentagon. Och jag kan därför inte säga någonting om hur de nya avsnitten är. Men klart som korvspad är ju att om du bara ska kolla på en tv-serie den närmaste tiden så är det ”Twin Peaks”. Ingenting är mer spännande just nu. De fyra första avsnitten släpps på måndag, med start 03.00.

HBO Nordic. Premiär på måndag

 

 

 

I love Dick

”Transparent”-skaparen Jill Soloway har gjort ännu en dramakomedi för Amazons räkning. Den här, som är baserad på Chris Kraus bok med samma namn, handlar om hur en halvlyckad filmare från New York (Kathryn Hahn) flyttar med sin man till ett intellektuellt litet näste i Texas och blir besatt av den pretentiöse, cowboy-stylade, geniförklarade och arroganta konstnären Dick (Kevin Bacon). ”I love Dick” är inte lika omedelbart förförande som ”Transparent” – men häng i. Det blir roligt, satiriskt, kättjefullt och feministiskt.

Amazon Prime Video

 

 

 

Berlin – under samma himmel

Tyskland levererar den här våren. Den 2 juni börjar SVT visa läskiga nynazismserien ”NSU – hatets underjord”, och just nu rullar kalla kriget-dramat ”Berlin – under samma himmel”, med vår egen Sofia Helin i viktig roll. Året är 1974 och Stasi skickar en ung ”Romeo-agent” till Västberlin för att förföra en ensamstående svensk-engelsk kvinna som jobbar som analytiker på en avlyssningsstation. Samtidigt, i Östberlin, håller en tonårsflicka på att DDR-dopas till hårig karl. Bisarrt, spännande och snyggt!

SVT Play. Nya avsnitt på tisdagar

 

 

 

 

Bubblaren

Sugen på återhållsamt storspel av mäster Robert De Niro? Kolla in sprillans nya HBO-rullen ”The wizard of lies”, om den monumentala finanssvindlaren Bernard Madoffs uppgång och fall, i regi av Barry Levinson. Premiär på HBO Nordic på söndag.

 

 

 

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB