Startsida / Inlägg

Pappor till häst, barnuppfostran och motorreality – så blir hösten i TV3

av Karolina Fjellborg
"Supernanny". Foto TV3.
”Supernanny”. Foto TV3.

 

Pappor till häst, ungar som ska lära sig att veta hut, och bilnördar.
Det är några av nyheterna i MTG:s hösttablå, som presenteras i dag.

 
I dag presenterar MTG vad vi har att vänta i TV3, TV6 och på Viafree till hösten.
Mycket är förstås återkommande koncept. Som ”Ensam mamma söker”, ”Svenska Hollywoodfruar”, ”Skönhetsfällan” ”Lyxfällan”, ”Du är vad du äter”, ”Unga mammor” och ”Paradise hotel” – som dock har bytt programledare från Malin Gramer till Rebecca Stella. Plus såklart Aftonbladet Morgon.

 
Men ingen höst utan nyheter. Och det här är några av MTG:s färskingar:

 

* Det stora hoppet, TV3
Unga tjejer ska, med hjälp av coachen Malin Baryard-Johnsson, lära sina pappor att bemästra klassiska ridsportsgrenar. Programledare är den mediala mångsysslaren och numera ridsportskommentatorn Henrik Johnsson (som alltså också är coachens äkta make).

 
* Supernanny, TV3
Den brittiska realityserien ”Supernanny” – där Jo Frost hade i uppdrag att styra upp kaotiska hemsituationer där föräldrar tappat kontrollen över sina barn – får alltså en svensk version. Kvinnan som ska ta både bråkiga barn och slappa päron i öronen är Anna Karin Wyndhamn, som är utbildad gymnasielärare, filosofie doktor i pedagogiskt arbete och ”proffs på att förstå och lösa konflikter”.
(Detta är på förhand min personliga favorit bland nyheterna då det där med hur man uppfostrar sina barn är en både intressant och förbaskat känslig fråga.)

 
* Bilprovningen, TV3
Reality om fordonsentusiasterna som jobbar på Bilprovningen och de nervösa bilägare som kommer för att få sina kärror godkända. Typ ”Ullared on wheels”, antar jag.

 
* I djurens tjänst, TV3
Det känns som att typ det här programmet redan finns – men tydligen inte… Hur som helst ska vi här få följa den dramatiska vardagen på tre olika djursjukhus runt om i Sverige.

 
* MELK (arbetsnamn), Viafree
Norskorna Julia Schacht och Ragnhild Myntevik är både manusförfattarna bakom och ansiktena i den här dramaserien om två unga ensamstående mammor som – efter att ha fått sina bebisar förväxlade på BB – bildar lag med varandra för att försöka få vardagen att gå ihop.

 
* Manick, TV6
Uppfinnaren, robotskaparen och Youtube-profilen Simone Giertz och komikern Nisse Hallberg leder det här programmet, som ”tar teknik på blodigt allvar, och oskrivna regler om konsumentprogram med en klackspark”. Teknikrelaterade dueller, experiment och bygge av knasiga prylar utlovas.

 

Värt att notera är också att den norska dramathrillern ”Elven” – som tidigare har visats på Viaplay och har Thomas ”Skam-William” Hayes i en av rollerna – kommer att sändas i TV3.
Även Viaplay-originalet ”Hassel” – med Ola Rapace i rollen som den välkända snuten från Olov Svedelids böcker – kommer till TV3. Först är det dock premiär på Viaplay den 8 september som gäller.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB