Startsida / Inlägg

Se Ola Rapace i första teasern för Viaplays ”Hassel”

av Karolina Fjellborg

unnamed
Nyfiken på hur Ola Rapace tolkar den klassiska snuten Roland Hassel?
Varsågod, här är den första teasern för Viaplays kommande originalserie ”Hassel”.

 
Ja, som ni säkert redan vet blir Olov Svedelids klassiska deckarsnut Roland Hassel (som gestaltades av Lars-Erik Berenett i en lång rad filmer från åren 1986-2012) föremål för en ny originalserie från Viaplay.

 
Det är Ola Rapace som gör titelrollen i kriminalaren, som beskrivs som ”en realistisk, nyanserad och osminkad thrillerserie” som reflekterar samtida händelser i det allt hårdare samhällsklimatet. Så här ser första teasern ut:

 

Och så här beskriver Viaplay handlingen:

Serien inleds med att Roland Hassels fadersgestalt och mentor, Yngve Ruda, mördas brutalt på öppen gata. En förkrossad Hassel beslutar sig då för att driva en egen utredning under radarn och samlar sina närmaste medarbetare inom polisgruppen ”Triton” för att hitta Rudas mördare och hämnas honom. Men Hassels besatthet kring fallet påverkar också hans familj – hustrun Daniela och den fjortonåriga styvdottern Vida. Och snart befinner de sig i en nedåtgående spiral som tar dem allt längre ner mot avgrunden, i sin strävan att hålla ihop som en riktig familj. Samtidigt leder spåren efter Rudas mördare bort från gatan och pekar mot maktens korridorer i Stockholm och Bryssel. För Hassel har kampen mot brottsligheten inga gränser.

Serien är skapad av Henrik Jansson-Schweizer och Morgan Jensen som skrivit manus tillsammans med Björn Paqualin och Charlotte Lesche. Amir Chamdin regisserar, och i övriga roller syns Tomas Laustiola, Shanti Roney och Aliette Opheim.

 

”Hassel” består av tio delar och får premiär på Viaplay till hösten.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB