Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: ”Crashing”, ”Bloodline” och ”Please like me”

av Karolina Fjellborg
Crashin
”Crashing” på Netflix.

 

 

Veckans viktigaste streamingtips:
Skruvade britter, den charmigaste australiensaren, en fördömd Floridafamilj och ståuppare i 70-talskläder.

 

 

Crashing

Inte för att det är något fel på den amerikanska komedin ”Crashing”, som finns på HBO Nordic. Men den här brittiska med samma namn – som precis har dykt upp på Netflix – är den ”Crashing” du verkligen måste kolla in. En hysterisk, snuskig, aldrig förutsägbar historia om ett gäng vänner som bor billigt, och rätt risigt, i ett sjukhus som är taget ur bruk. Phoebe Waller-Bridge, som skriver manus och spelar ”Lulu” är så rolig så jag dör. På riktigt – du får inte missa den här märkliga, moderna och smarta guldklimpen.

Netflix

 

 
Bloodline

Netflix Florida-noir om den fördömda familjen Rayburn är inte vad den en gång var. Bland annat, såklart, för att man gjorde sig av med den intressantaste karaktären i säsong ett, och sedan dess bara sporadiskt har kunnat låta Ben Mendelsohn bränna upp rutan som det svarta fåret Danny. Men den tredje och sista säsongen är ändå värd att se. För storspel av en grym cast, och för ett par riktigt starka episoder (främst nummer två och nummer nio i ordningen) regisserade av vår egen Mikael Håfström.

Netflix

 

 

Please like me

”Allt jag vill är att ligga hopkurad i sängen och se på ’Please like me’. Den här serien lindrar min existentiella oro.” Så twittrade ”Girls”-geniet Lena Dunham om den här härliga australiensiska dramakomedin, av och med Josh Thomas, 2015 – och jag skriver absolut under på det. ”Please like me”, om den ängslige Josh och hans dysfunktionella familj och vänskapskrets, är verkligen en oemotståndlig mix av charm, humor och svärtan i livet – och den här sommaren visar SVT äntligen säsong tre. Hurra.

SVT Play. Premiär på tisdag

 

 
Bubblaren
Sprillans nya Jim Carrey-producerade dramakomedin ”I’m dying up here” skildrar den blomstrande ståuppscenen i 70-talets Los Angeles och har, om inte alla rätt än så tillräckligt många. Bra cast och vass dialog. Kolla in på HBO Nordic.

 

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB