Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Amerikansk fotboll, spanskt 20-tal och nytt från härliga humorn ”Insecure”

av Karolina Fjellborg
  "Insecure". Foto: HBO.”Insecure”. Foto: HBO.

 

 

Veckans streamingtips:
Amerikansk fotboll, spanskt 20-tal – och framför allt nya avsnitt av härliga ”Insecure”.

 

 

Insecure

Äntligen nya avsnitt av Issa Raes finfina komediserie ”Insecure”, som har ett tilltal som ingen annan. Och av det jag har sett av den här andra säsongen, levererar den enligt förväntningarna, med obekväma situationer, omotiverad spontan-rap och observanta kommentarer kring kärlek, vänskap och livet som afroamerikansk kvinna i dagens USA. Rae gör själv huvudrollen som den förvirrade och socialt hämmade Issa Dee, och Yvonne Orji är hennes mer framgångsrika och betydligt coolare väninna Molly Carter.

HBO Nordic. Säsongspremiär på måndag

 

Ballers

En annan HBO-komedi som kommer tillbaka är den här soliga ”Entourage”-brorsan, om livet i den amerikanska fotbollsvärlden. Med allt det innebär av kontraktskrångel, mediabevakning, stora pengar, lyxiga lyor, vräkiga fester på feta båtar, snygga bilar och bystiga brudar. Den stannar inte kvar hos en speciellt länge efter titting, men som inblick i ett annat, glassigare liv, gör den jobbet. Och det stomatolleende muskelberget Dwayne Johnson är en charmoffensiv svår att värja sig mot. Föregående säsonger har utspelat sig i Miami, men nu rullar showen vidare till Las Vegas.

HBO Nordic. Säsongspremiär på måndag

 

Last chance U

Även för den som, likt jag själv, i grund och botten är genuint ointresserad av sport, är det bara att kapitulera inför den här fina och fascinerande dokumentärserien om unga amerikanska fotbollsspelare på East Mississippi Community College. Ett ställe som ger en chans åt idrottsbegåvningar som av en eller annan anledning har strulat till det eller bara inte befinner sig på bra ställen i livet. Tänk suveräna tv-serien ”Friday night lights” i dokumentärform. Nu kommer en andra säsong!

Netflix. Säsongspremiär i dag

 

Bubblaren:

Netflix första spanska original ”Las chicas del cable” (”Flickorna i växeln”) – som utspelar sig på ett telefonbolag i 20-talets Madrid – är inte så tokig. Titeln är lökig och vissa scener får en att himla, men på det stora hela är serien rätt härlig. Lättsam och feministisk.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB