Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: ”Castlevania”, ”Okja” och Dolph Lundgren i fejkdokumentär från HBO

av Karolina Fjellborg
Dolph Lundgren i HBO:s "Pharmacy Road".
Dolph Lundgren i HBO:s ”Pharmacy Road”.

 

 
Veckans viktigaste streamingtips:
Dolph Lundgren som dopad cyklist i HBO:s fejkdokumentär ”Pharmacy Road”. Plus ”Castlevania”, dansk humor och en supergris.

 

 

Pharmacy Road

Den som såg Jake Szymanskis och Murray Millers tennismockumentär ”7 days in hell” sommaren 2015 (där Filip Hammar helt otippat hade en roll), har en bra uppfattning om vad det här är för någonting. Den här gången driver duon med cykling, genom att skildra 1982 års Tour de France som rena rama dopingfesten. I rollerna syns bland andra Andy Samberg, Julia Ormond, James Marsden, Kevin Bacon, Orlando Bloom – samt vår egen Dolph Lundgren och såklart Lance Armstrong i en självdistanserad cameo… Pajigt men kul.

HBO Nordic. Premiär på söndag

 

 
Okja

En mysig rulle att streama antingen med eller utan barnet/barnen i ens liv just nu är Bong Joon-hos familjeäventyr ”Okja”, om en sydkoreansk flicka (Ahn Seo-hyun) som kämpar med näbbar och klor för att rädda sin bästa vän – den genmanipulerade supergrisen Okja – från att slaktas av pengahungriga potentater. Både gulligt, roligt, samhällskritiskt och satiriskt, med färgstarka insatser av Tilda Swinton (i dubbla roller), Jake Gyllenhaal, Paul Dano och ”The walking deads” Steven Yeun.

Netflix

 

 

Ditte och Louise

En riktig liten godbit du hittar på SVT Play är den här danska komediserien om två hopplösa och väldigt omaka skådespelerskor i 40-årsåldern (Ditte Hansen och Louise Mieritz) som träffas på en casting, blir vänner och bildar lag för att, med oddsen mot sig, göra sin egen grej och lyckas bli sedda i en ålders- och utseendefixerad bransch som är helt och brutalt ointresserad av kvinnor som dem. Två säsonger à åtta avsnitt finns, och svenske Magnus Krepper dyker upp då och då i rolig biroll.

SVT Play

 

 
Bubblaren

Nu ska det bli kul att se hur Netflix animerade medeltidsfantasy ”Castlevania”, baserad på de klassiska vampyrjägarspelen, levererar. Trailern andas i alla fall härlig 80-talsnostalgi. Den första säsongen på fyra avsnitt landar i dag.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB