Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Hjärtkrossande undervattensdokumentären ”Chasing coral” får dig att gråta floder

av Karolina Fjellborg
"Chasing coral". Netflix.
”Chasing coral”. Netflix.

 

Veckans streamingtips:
Brittisk kriminalelegans i ”Saknad, aldrig glömd”, bröderna Duplass nya och becksvarta ”Ozark”.
Men framför allt: Fäll en tår över korallerna i makalösa ”Chasing coral”.

 

 

Chasing coral

Tung och tragisk tittning, men också andlöst vacker och framför allt så viktig, är ”Chasing coral”. Jeff Orlowskis hjärtkrossande dokumentärfilm om massutplåningen av koraller, där några aktivister och entusiaster tar oss med ner till den makalösa undervattensvärld vi håller på att förstöra. Taglinen – ”Det som finns under oss avslöjar vad som ligger framför oss” – säger det mesta; Gör vi ingenting nu, kommer mänskligheten att gå samma öde till mötes som korallreven. Var beredd på att känna ren och skär sorg.

Netflix

 

 

Saknad, aldrig glömd

Nu visar SVT säsong två av den här elegant strukturerade brittiska kriminalserien, som heter ”Unforgotten” i original. Om hur en polisduo (Nicola Walker och Sanjeev Bhaskar) jobbar på att lösa gamla kalla mordfall, samtidigt som vi får följa ett antal potentiella mördare som på ett eller annat sätt en gång i tiden hade en relation till offret. Den här gången handlar det om mordet på en man som har legat nerpackad i en resväska på botten av en flod sedan 1990. Spännande och välspelat.

SVT Play. Nya avsnitt på tisdagar

Unforgotten_series_2_episode_1_recap__who_killed_David_Walker_

 

 

 
Ozark

Du har väl inte missat Netflix dystra och muskulösa finserie ”Ozark”, där organiserad brottslighet möter mörkt familjedrama i hotfull redneckmiljö? Jason Bateman spelar Marty Byrde; en finansiell planerare som efter en fnurra på tråden med en knarkkartell måste rycka upp sin familj från Chicago och flytta till Ozarkplatån för att tvätta en enorm summa pengar. Riktigt bra och otäckt, med en supercast. Laura Linney är fenomenal som hustrun Wendy – och håll ögonen på Julia Garner som en tonårstjej med imponerande strategiska kriminella talanger.

Netflix

 

 

Bubblaren

Att du gillade bröderna Duplass relationsdramakomedi ”Togetherness” är ingen garanti för att du kommer att känna lika för deras nya, genreöverskridande och experimentella antologiserie ”Room 104”, som har premiär på HBO Nordic i morgon och är HELSKUM. Men prova den, vetja.

 

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB