Startsida / Inlägg

Helgens streamingtips: Tuva Novotny i norska kvalitetsserien ”Nobel”

av Karolina Fjellborg
"Nobel". Foto NRK.
”Nobel”. Foto NRK.

 

 

Helgens streamingtips:
Tuva Novotny i norskt kvalitetsdrama, italienska gangsters och livsinspiration med Kalle Zackari Wahlström.

 

 

Nobel

Håll ögonen på den här norska kvalitetsserien, som ifrågasätter Norges självbild som fredsnation genom att skildra vad som händer när nobla intentioner krockar med intrigerna i storpolitiken. Aksel Hennie spelar löjtnant Erling Riiser, vars handlingar under ett fredsbevarande uppdrag i Afghanistan får långtgående konsekvenser. Och Tuva Novotny gör rollen som hans fru Johanne, som är elitbyråkrat på Utrikesdepartementet. Proffsigt, ambitiöst, spännande och komplext, om den andra sidan av fredsmedaljen.

SVT Play. Premiär på söndag

 

 

Kalles sex liv

Förra året gjorde Kalle Zackari Wahlström succé med viktiga ”Gympaläraren”. Och nu har han gjort ett nytt program, som tar avstamp i känslan av tomhet när man, som han själv, har nått framgång – men inte har tid att njuta av vare sig den eller livet i stort. I ”Kalles sex liv” träffar han människor som har valt andra sätt att leva på än det typiska, med ekorrhjul, livspussel, konsumtion som självmedicinering och andra jobbiga i-landsproblem. Fina små halvtimmar (för den som har tid mellan dagishämtning, nätshopping och övertid…).

SVT Play. Nya avsnitt på tisdagar

 

 

Suburra

I början av oktober är det premiär på Netflix för deras första italienska originalserie – ”Suburra” – som jag inbillar mig kommer att vara en riktig höjdare. I alla fall om den håller samma stil som Stefano Sollimas snygga, brutala och mäktiga neo-noir-rulle från 2015 som bygger på samma bok. Om korrupta politiker, skitiga gansters och allmänt förfall i ett regnigt Rom. Ladda inför serien med att se den, är ett hett tips.

Finns att hyra för streaming på till exempel SF Anytime och Discshop.

 

 

Bubblaren

Lite snaskig brittisk, promiskuös hämndthriller på kvällskvisten? Kolla in BBC-serien ”Paula”, vars första avsnitt (av tre) precis har landat på SVT Play. Inget mästerverk direkt, ska gudarna veta, men klart underhållande om du stänger av delar av hjärnan.

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB