Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Efter ”Skam” kommer nya norska favoriten ”Unge lovende”

av Karolina Fjellborg
"Unge lovende". Foto: NRK.
”Unge lovende”. Foto: NRK.

 

 

Veckans streamingtips:
Norska ”Skam”-arvtagaren ”Unge lovende”, superhjältesatir och Stephen Kings ”The mist”.

 

 

Unge lovende

Nu kommer nästa norska godbit. ”Unge lovende” är ett sorts skandinaviskt svar på Lena Dunhams ”Girls”, och handlar om tre väninnor i 20-årsåldern i Oslo, som försöker följa sina drömmar men väl inte riktigt vet vad de ska göra av sig själva. Det strular med både karriärplanerna, kärleken och pengarna. Siri Seljeseth har skapat serien och spelar själv en av huvudrollerna, och även om det inte riktigt är ”Skam”-kaliber på den här kan jag nästan garantera att du kommer att gilla den skarpt. Säsong två släpps den 28 oktober.

SVT Play. Premiär på lördag

 

 

The Tick

Börjar du bli mätt på mörka, fullvuxna Marvel-serier, kan du med fördel prova en annan sorts – satirisk och småfånig snarare än dödligt seriös – superhjälteserie. Ben Edlunds stora, starka, men inte så smarta, blåklädda och antennförsedda The Tick har nämligen blivit med tv-serie igen (för tredje gången). I Amazons version är det Peter Serafinowicz som spelar honom, medan Griffin Newman gör rollen som sidekicken Arthur Everest och skurkrollsmästaren Jackie Earle Haley är onda The Terror.

Amazon Prime Video

 
The mist

Skräck baserad på Stephen Kings 80-talsbok ”Dimman”, om hur en liten stad i Maine plötsligt blir insvept in en övernaturligt tjock dimma – som inte bara skymmer sikten utan även döljer diverse monster. ”The mist”, som alldeles nyligen lades ut på Netflix, är väl kanske inte allt man hade hoppats på, men funkar fint i väntan på säsong två av ”Stranger things”. Och såklart som uppvärmning inför den King-filmatisering man verkligen, verkligen vill se just nu. Alltså filmen ”Det” med Bill Skarsgård.

Netflix

 

 

Bubblaren

Jodie Whittaker – som snart blir den första kvinnliga doktorn i långköraren ”Doctor Who” – spelar en sjuksköterska som snor en läkares identitet och ger sig ut på riktigt tunn is, i nerviga miniserien ”Lita på mig”. På SVT Play, nya avsnitt på måndagar.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB