Startsida / Inlägg

Helgens bästa streamingtips: Suverän PK-humor i SVT:s ”Bauta”

av Karolina Fjellborg
SVT-MOVINGSWEDENBAUTA-2017-E00-5a9a_720x405
Joakim Granberg och Matilda Dahl i ”Bauta”. Foto: SVT.

 

Helgens bästa streamingtips:
PK-humorn i ”Bauta”, mycket roliga ”The good place” och det exceptionellt avancerade snoppskämtet ”American vandal” .

 

 

Bauta

Rekommenderar å det varmaste den splitternya svenska FLX-producerade sketchserien ”Bauta”, av och med Bautagänget, som beskriver sig själva som PK-Sveriges våta dröm, eftersom de ”har en same, inte mindre än TRE kvinnor, en rasifierad kortvuxen och en bög i ensemblen”, men även ”två vanliga killar”. Himla roligt är det hur som helst, när de tar sig an politisk korrekthet, rasism, feminism, laddade minoritetsfrågor och andra ängsliga samtidsärenden på sitt eget speciella vis. En ny favorit för alla oss som älskade ”Trettiplus”.

SVT Play. Nya avsnitt på onsdagar

 

 
American vandal

Inte koll på fejkdokumentära serien ”American vandal”? Ta en titt, är mitt tips, för det är den bästa, mest välgjorda true crime-parodi man kan tänka sig. Serien är alltså gjord i bästa ”Making a murderer”-stil, och tittar närmare på ett urspårat high school-skämt där 27 fakultetsbilar blev vandaliserade med penisklotter. Dylan Maxwell (Jimmy Tatro) – en ”känd kukritare” – pekades genast ut som gärningsman. Men var det verkligen han som gjorde det? I åtta avsnitt synas fallet i sömmarna, in en serie som är så mycket bättre än man kan tro.

Netflix

 

 
The good place

Jag avgudar Kristen Bells insats i komediserien ”The good place”, som en delikat självisk kvinna som hamnar i utopin ”den bra platsen” efter sin död på grund av en identitetsförväxling. Nu måste hon mörka sitt förflutna och bli en bra människa, för att inte bli skickad till ”den dåliga platsen”. ”Parks and recreation”-mannen Michael Schur har skapat och sitcomsnillet Ted Danson är också med i denna höjdare. Den första säsongen finns på Netflix. Den andra, som precis har börjat i amerikanska NBC, kommer också framöver.

Netflix

 

 

Bubblaren

En intressant liten kuriositet som har dykt upp på HBO Nordic är ”Mike Judge presents: Tales from the tour bus”. En animerad antologi från mannen bakom ”Office space” och ”Silicon Valley” där countryartister minns dekadenta äventyr ute på vägarna.

 

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB