Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: ”Mr. Robot” är tillbaka och Norge levererar igen med ”Melk”

av Karolina Fjellborg
"Melk" på Viaplay/Viafree.
”Melk” på Viaplay/Viafree.

 

Veckans grymmaste streamingtips:
”Mr. Robot” är tillbaka, Norge fortsätter att leverera med ”Melk”, och nya komediserien ”Loudermilk” lovar gott.

 

 

Melk

Norge fortsätter att leverera. Efter ”Skam” och ”Ung och lovande” (vars andra säsong börjar på SVT Play den 28 oktober) ser vi nu ”Melk”. En dramakomedi av och med Julia Schacht och Ragnhild Heien Myntevik, om två kvinnor – det neurotiska kontrollfreaket Ingri och lösa boliner-människan Matilde – som båda väntar barn utan att ha någon pappa till barnet med i bilden, och bildar lag med varandra efter att ha fått sina bebisar förväxlade på bb. Charmigt, varmt och väldigt roligt på sina ställen.

Viafree/Viaplay. Premiär på måndag

 

 

Loudermilk

Lovande ny komediserie signerad Peter Farrelly. Ron Livingston – som vi har sett i serier som ”Sex and the city” och ”Boardwalk empire” men framför allt var en hjälte i Mike Judges lysande 90-talskomedi ”Office space” – spelar Sam Loudermilk. En nykter alkoholist och numera missbruksrådgivare, som är sin egen värsta fiende tack vare en fabulöst dålig attityd till det mesta och en förmåga att göra sig ovän med allt och alla. Han är dock ändå förvånansvärt lätt att tycka om – precis som själva serien.

HBO Nordic. Nya avsnitt på onsdagar

 

 
Mr. Robot

Det är mycket mindfuck just nu. För just som Henrik Björns oefterhärmliga ”Jordskott” har gjort storstilad comeback för att bråka med våra hjärnor ännu en gång, har även Sam Esmails ”Mr. Robot” kommit tillbaka. En serie som är imponerande hängiven sin nedstigning i galenskap, paranoia och kaos. Rami Malek är som vanligt suverän i huvudrollen och såklart gillar man Martin Wallström, men säsongspremiären ägdes väl kanske framför allt av nya castmedlemmen Bobby Cannavales fantastiska look som den lakoniske Irving?

SVT Play. Nya avsnitt på onsdagar

 

 

Bubblaren

Helt nytt på Viaplay: Danska komediserien ”Yes No Maybe”, om en nydumpad ung man som blir en extrem seriedejtare efter att hans vänner visat honom den fiktiva dejtingappen YesNoMaybe. För den som tål sexscener modell jättejobbiga.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB