Startsida / Inlägg

Veckans streamingtips: Nya ”Full patte” drabbar landsbygden

av Karolina Fjellborg
"Full patte". Foto: SVT.
”Full patte”. Foto: SVT.

 

 

Veckans starkaste streamingtips:
Nya härligheter från ”Full patte”, tv-guldet ”Mindhunter” och Adam Sandlers efterlängtade triumf.

 

 

Full patte

De fräsiga systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf är tillbaka i en tredje säsong av den vridna, samtidskritiska, feministiska och allmänt uppkäftiga humorserie som de skriver ihop med regissören Sara Haag. Och den här gången drabbar deras karaktärer vischan, där drömmen om livet på landet hägrar. Jag har sett första avsnittet, där bland andra ”Vår tid är nu”-aktuella Adam Lundgren dyker upp, och det ser finemang ut! Vill du kolla in de gamla säsongerna hittar du båda två på SVT Play.

SVT Play. Säsongpremiär på tisdag

 

 
The Meyerowitz Stories

Men vilken toppenfilm Noah Baumbachs ”The Meyerowitz stories (new and selected)” är! Och så extra härligt att så ofta utskällda Adam Sandler får till det! Här spelar han ett av tre vuxna syskon (de andra spelas av Ben Stiller och Elizabeth Marvel) som brottas med tillvaron under den stora skugga som deras envisa och dominanta pappa – den inte längre så lovande konstnären Harold Meyerowitz (Dustin Hoffman) – har kastat över dem hela deras liv. Bitterljuvt, neurotiskt, roligt och supervälspelat.

Netflix

 

 

Mindhunter

Det känns som att David Finchers senaste pärla har fått för lite uppmärksamhet, så jag slår ett slag till för den. ”Mindhunter” utspelar sig alltså under slutet av 70-talet, och handlar om hur två FBI-agenter (Jonathan Groff och Holt McCallany) bryter helt ny mark genom att börja intervjua seriemördare för att försöka förstå hur de fungerar. En höjdarserie som är mer intressant och akademisk än sensationslysten och otäck, och lyfter ytterligare när Anna Torv dyker upp som knivskarp psykologiprofessor.

Netflix

 

 

Bubblaren

Kanal 5-serien ”Meltzer och döden” – där Christine Meltzer försöker komma till sans med tanken på döden genom att träffa människor som lever med en stark koppling till den – förtjänar ditt tittande den här hösten. Första avsnittet ligger ute på Dplay.

 

 

Följ TVKoll på Facebook för full koll på allt inom tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB