Startsida / Inlägg

15 svenska måsten hösten 2015

av Karolina Fjellborg
Rachel Mohlin och Josephine Bornebusch. Foto: TV3.
Rachel Mohlin och Josephine Bornebusch. Foto: TV3.

 

Prognosen för den svenska tv-säsongen ser riktigt lovande ut.
Här är mina 15 inhemska favoriter hösten 2015.

 
* Jorden runt på sex steg
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson reser jorden runt för att testa six degrees of separation-teorin, som går ut på att inga människor är mer än sex länkar ifrån varandra. I första avsnittet ska en liten nepalesisk tants kontaktnät leda fram till Gordon Ramsay.
Kanal 5, 16 september

* Modus
Det lovar gott att de danska manusförfattaressen Mai Brostrøm och Peter Thorsboe ligger bakom TV4:s nordic noir efter Anne Holts ”Frukta inte”. Med Melinda Kinnaman som kriminalpsykologen Inger Johanne Vik.
TV4, 23 september

* Bron
Nationen lär bänka sig när Sofia Helin är tillbaka i en tredje säsong av pålitliga nagelbitaren ”Bron”.
SVT1, 27 september

* Barncancergalan – det svenska humorpriset
Det blir spännande att se hur det här behjärtansvärda projektet – där svensk humors finaste ska prisas samtidigt som det ska samlas in pengar till Barncancerfonden – kommer att landa.
Kanal 5, 28 september

* Ängelby
Klart man vill se Mia Skäringer kliva ur sin komfortzon och göra dramathriller. Om en nydumpad mamma som försöker börja på en ny kula i lilla Ängelby, men genast blir intrasslad i en märklig mordgåta.
SVT1, 28 september

* Bachelor – när leken blev allvar
Vi måste alla ha våra bästa skämskuddar till hands när dejtingsåpan ”Bachelor” – där värdighet och självrespekt aldrig har varit ledord – gör svensk comeback.
Sjuan, 6 oktober

* Boys
Jag vet inte riktigt angående den här dramaserien med Adam Pålsson och Armand Mirpour, om ”två killar som söker en identitet i ett samhälle där mansrollen håller på att förändras”. Trailern är en kuriös blandning av lovande och jättepinsam. Men man blir ju nyfiken.
SVT Play, 12 oktober

* Boy Machine
Som jag hoppas på den här komediserien om fyra före detta pojkbandsmedlemmar som ska återförenas i medelåldern. Peter Magnusson, Henrik Dorsin, Jonas Karlsson och David Wiberg låter som en fin fyra, och huvudförfattare är Per Gavatin, som skrev suveräna ”Torpederna”.
TV4, 16 oktober

* Så mycket bättre
Förra hösten var vi många som gnällde på TV4:s monstersuccé, men det hindrar oss knappast från att ha förhoppningar på nya omgången. Med bland andra Lisa Nilsson, Jenny Berggren, Kleerup och Ison & Fille.
TV4, 17 oktober

* Solsidan
2010 blev ”Solsidan” en omedelbar svensk komediklassiker. Sedan dess har kvaliteten skiftat, men mindre än bra har det aldrig varit. Sista säsongen missar man inte.
TV4, 18 oktober

* Berg & Meltzer på Oscars
Nästa anhalt för kringresande Carina Berg och Christine Meltzer – som har lyckats etablera sig som ett kvinnligt radarpar att räkna med bland svensk tv:s alla mansromanser – är Oscarsteaterns scen.
Kanal 5, oktober

* Det sitter i väggarna
Mitt i brinnande renoveringshysteri och bygg-tv-hausse känns det här som en sympatisk idé; att ta reda på bostäders historia. Vilka har bott där tidigare, och vad har utspelat sig innanför väggarna?
SVT1, 9 november

* Jills veranda
Kan Jill Johnson skapa tv-magi i Nashville en vända till? Trailern för nya säsongen, där bland andra Jerry Williams och Annika Norlin medverkar, svarar ja.
SVT1, 11 november

* Rachel & Jossan: utan filter
Mina förväntningar har stuckit iväg totalt inför den här humorserien, där roliga, skarpa kvinnsen Josephine Bornebusch och Rachel Mohlin spelar skruvade varianter av sig själva, efter egenskrivet manus.
TV3, 12 november

* Köttberget checkar ut
Claes Elfsberg möter Gudrun Schyman, Magnus Härenstam och andra tongivande 40-talister för att diskutera vad jätteproppen Orvar åstadkom och ställde till med, i vad som ser ut att vara vis, kontemplerande och angelägen tv.
SVT2, 15 november

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB