Startsida / Inlägg

Mobbningen av ”Mos” är ”Paradise hotel” när det är som sämst

av Dante Thomsen
Skärmavbild 2015-09-08 kl. 22.43.22

TV-KRÖNIKA. Utfrysningen av Robin ”Mos” Andersson är hemsk att se.

Men ”bajslåten” i ”Paradise hotel” vinner lätt över Aschbergs matlagning.

Det har verkligen inte varit någon lysande start för ”Paradise hotels” manliga VIP-gäst. I kvällens avsnitt börjar de verbala attackerna mot ”Mos”, eller Robin Andersson som han egentligen heter, närmast likna mobbning.
Det är verkligen intressant att se hur snabbt ett ickebråk kan eskalera till någon slags fylleliggsversion av Flugornas herre i TV3:s sexhotell. Det visar också ”Paradise hotel” från sin sämsta sida och ger kritikerna vatten på sin kvarn.

Samtidigt var gårdagens avsnitt av ”Paradise hotel” det bästa hittills i säsongen. Efter TV3:s genidrag att plocka in tvillingarna Emelie och Sofie Tornström har Sveriges bästa reality-tv tagit fart på allvar efter en ganska seg första vecka.

Under avsnittets gång bjuds tittarna som vanligt på bråk, fylla, sex och intriger. Kvällens höjdpunkter är utan tvekan ”bajslåten” (man måste se den för att förstå) och tjejernas session hos spågumman (nej du läste inte fel). Sammanfattat är det en tämligen absurd tv-upplevelse som TV3 bjuder på. Och det blir liksom bara värre (bättre).

I valet mellan snarkfesten ”Hoppas det smakar” med Robert Aschberg (i samma kanal), TV4:s ännu tristare ”Fahléns matäventyr” och SVT:s präst-söker-fru-format ”Tro, hopp och kärlek” är det solklart att ”Paradise hotel” är kvällens tv-höjdpunkt. Åtminstone om man inte är 60 år gammal.

Och för att återknyta till mobbningen av Robin Andersson. Visst är det jobbigt att se. Men det är också fint att se hur deltagarna löser problemet själva. Jennifer Alabi ber ju till och med om ursäkt. Det är ju finemang. Om nu bara de andra kanalerna kunde be om ursäkt för att de visar så jävla tråkiga program.

I morgon tittar jag på ”Paradise hotel”, TV3, 22.00. Det är som en drog.
Hiss: TV3, Kanal 5 och TV4, som alla engagerar sig i flyktingkatastrofen.
Diss: ”Hoppas det smakar”, TV3. Snaaark…

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB