Startsida / Inlägg

Bäst på tv i kväll: ”The missing” slaktar föräldrahjärtat

av Karolina Fjellborg
The-Missing-FT-779x400

 

Rate

The missing

 

TV4

 

Brittisk dramaserie från 2014 av Harry och Jack Williams, med bl a James Nesbitt, Frances O’Connor, Tchéky Karyo och Jason Flemyng.

 

Premiär 8 februari

RECENSION Tony (James Nesbitt) och Emily Hughes (Frances O’Connor) är på semester med sin femårige son Oliver i Frankrike sommaren 2006. När deras bil går sönder tvingas de checka in på ett hotell i den lilla staden Chalons du Bois – och efter ett kvällsdopp i poolen tappar Tony bort Oliver. För att aldrig mer se honom.
Åtta år senare är Emily och Tony skilda. Emily försöker börja om med en ny man. Men Tony, som inte har slutat leta efter sin son, får upp ett spår, och återvänder till Frankrike för att, med hjälp av den nu pensionerade polisen Julien Baptiste (Tchéky Karyo) – som ledde utredningen 2006 – ta reda på vem det var som tog Oliver.
”The missing” är både ett välspelat, olidligt spännande och intrikat kriminalpussel och en skakande, trovärdig studie i avgrundsdjup sorg och ofattbar förlust – och en riktig pärs att sitta igenom för den som vet vad det innebär att älska ett barn.
Det är inte en perfekt serie i alla avseenden, men det är en serie som vägrar lämna en ifred.
Man måste få veta vad som hände med Oliver Hughes – samtidigt som man fasar för att få reda på svaret. Även om det här, till skillnad från i liknande serier där man vet att ett barn är mördat, som till exempel ”Broadchurch”, hela tiden finns en strimma av hopp, som manusförfattarna Harry och Jack Williams framgångsrikt använder för att leka med sin publik hela vägen till slutet.
En riktig rysare, som fullkomligt slaktar en känslomässigt.

 
Åtta avsnitt, som TV4 visar måndag-torsdag denna vecka och nästa.

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB