Startsida / Inlägg

”Solsidans” tronföljare på gång i TV4?

av Karolina Fjellborg
original

 

NYHET Saknar du redan ”Solsidan”?

Trösta dig i så fall med att Felix Herngren har börjat knåpa på vad som onekligen låter som en potentiell tronföljare i TV4.
”Sjölyckan” heter serien, som ska regisseras av Herngren och produceras av hans bolag FLX.

Så här beskrivs projektet i ett pressmeddelande från TV4:

 

En familj, tre generationer – men bara ett sommarställe. Alla ska samsas medan mulltoan krånglar, någon nallar lite för mycket ur roséboxen och grannarna gnäller på nya bryggbygget. Välkommen till Sjölyckan!

– Sjölyckan är en komedi som innehåller en rejäl dos sommar och skärgårdsidyll men kanske en överdos av familj och allt vad det innebär, säger seriens regissör Felix Herngren.

Efter framgångar i komedigenren med tittarfavoriter som Ack Värmland och Boy Machine satsar TV4 på en ny komediserie. Sjölyckan är skapad av gänget bakom Solsidan och kretsar kring familjen Kling och de­ras sommarparadis i Stockholms skärgård, lantstället ”Sjölyckan”. Den vackra havstomten är en riktig idyll och familjens gemensamma tillflyktsort under sommarmånaderna.

Här huserar de numera pensionerade föräldrarna Berndt och Maud, och när semestern stundar är det dags för de nu vuxna barnen med familjer att samlas och samsas om den gemensamma oasen. Men, det är precis som med famil­jefoton: det ser oftast mysigare och härligare ut på bild än i verkligheten.

– Vi är fascinerade av det som händer när tre generationer ska dela hushåll under semestern. Det är en källa till både kärlek och konflikter som jag tror att många kan känna igen sig i. Det ska bli jättekul att gräva extra djupt i semestertider, sommaridyll och jobbiga grannar, säger Felix Herngren.

Felix Herngren är en av skaparna bakom långköraren och flerfaldigt Kristallen-belönade humorserien Solsidan och har regisserat dramakomedin Torpederna som sänts i TV4.

– Den här typen av vardagskonflikter inom familjer kan säkert de flesta relatera till och är en utmärkt arena för en riktigt bra komedi. Med Felix förmåga att ta fram den där träffsäkra igenkänningshumorn och dra det till sin spets så tror vi att vi har en hit på gång! säger Josefine Tengblad, dramachef TV4 och C More.

Serien produceras av FLX med planerad inspelningsstart nästa år och har utvecklats av manusförfattarna Niclas Carlsson och Jacob Seth-Fransson tillsammans med Björn Öberg som kom till FLX med originalidén. FLX står bland annat bakom Torpederna, Boy Machine och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

 

Jag tycker det här låter oerhört lovande – identifikationsfaktorn lär slå i taket – och är nu enormt nyfiken på rollbesättningen.

 

 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB