Startsida / Inlägg

Amy Schumer fortsätter att briljera – men brottas nu med enorma förväntningar

av Karolina Fjellborg
960
Rate

Inside Amy Schumer

 

Comedy Central

 

Säsong 4, del 1-2
Amerikansk sketchserie från 2016 av Amy Schumer och Daniel Powell, med bl a Amy Schumer.

 

Säsongspremiär 24 april

 

Amy Schumer är tillbaka, för att följa upp den utomordentliga, flerfaldigt prisbelönade tredje säsongen av Comedy Central-serien ”Inside Amy Schumer”. Där sketcher blandas med korta standup-segment och intervjuer till en sylvasst socialt kommenterande och orädd feministisk satir, som drar sexism och könsrelaterat hyckleri till sin spets, och är både tankfull och personlig och i allra högsta grad allvarlig under den vilda, vågade, ofta galopperande vulgära ytan.

Vi talar en komisk naturbegåvning, som levererar med perfektion och har ett lysande sinne för observationer. Kring sex, kön, relationer, kroppsideal, självbild, normer, kvinnoförakt, mansvälde – och underliv.
Sällan får man så många vaginaskämt, och så många funderingar och iakttagelser kring det kvinnliga underlivet och dess utmaningar, i så koncentrerad form.

Den här fjärde säsongen börjar bra, men inte riktigt lika bra som den förra – som gick ut nästan osannolikt starkt med genisketcherna ”Last fuckable day” och ”Football town nights”, som sedan toppades med den verkliga juvelen i kronan ”12 angry men inside Amy Schumer” – och har dessutom enorma förväntningar att brottas med. Man kan nästan känna hur de här första avsnitten dignar under tyngden av Schumers raketartade framgång.

Och frågan är om hon kan fortsätta att slå lika hårt som superstjärna som hon gjorde som underdog.

 
Bäst så här långt är sketchen ”Not fooling around chicken”, där ett sänggående pars försök att slippa ligga med varandra visas som en sportsändning med kommentatorer, samt en lysande obehärskad musikvideo där Schumer är en ung popstjärna som saknar sin kille så vansinnigt mycket att hon i princip förvandlas till honom, och går från söt tjej i pojkvänsskjorta till ett manhaftigt monster med y-frontskalsonger, gurkpenis och skäggstrån fastlimmade i ansiktet, som onanerar aggressivt till sin pojkväns internetporr.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB