Startsida / Inlägg

C More gör dramathriller med Ola Rapace som svensk skurk i Thailand

av Karolina Fjellborg
unnamed
Ola Rapace och Louise Nyvall.

 

 

C More fortsätter att satsa på svenska dramaserier, efter framgångarna med ”Gåsmamman”.
I februari meddelade de att Colin Nutley gör kriminalserien ”Saknad”, med bland andra Helena Bergström, Molly Nutley, Samuel Fröler, Julia Dufvenius, Johan Widerberg och Vanna Rosenberg.
Och i dag kom nyheten om ”Farang”; en dramathriller med Ola Rapace i huvudrollen som en man som har flytt Sverige för att leva en ljusskygg tillvaro i Thailand.

 

Så här beskriver C More serien:

Efter ett uppmärksammat bankrån lämnas Rickard, som spelas av Ola Rapace, utan valmöjligheter. Han tvingas fly Sverige och överge sin familj för att börja om på andra sidan jorden. Det är utgångspunkten för nya dramathrillerserien Farang, som hade inspelningsstart igår och får premiär i C More under 2017.

– Jag gick igång på far- och dotterrelationen som jag inte riktigt sett förut, och kan känna igen mig i på gott och ont, säger Ola Rapace.

C More fortsätter sin satsning på svenska kvalitetsproduktioner med nya dramathrillerserien Farang. I serien får tittarna lära känna Rickard (Ola Rapace) som tio år efter flykten från Sverige till Thailand hankar sig fram som småkriminell på Phukets bakgator med skyddad identitet och ett pris på sitt huvud.

När Rickards femtonåriga dotter Thyra ger sig ut på jakt efter sin pappa dras snaran åt ytterligare. Intrigen tätnar när han tvingas välja mellan att röja sin identitet och riskera sitt liv – eller på nytt förlora sin dotter.

I rollerna ser vi både svenska och thailändska skådespelare, bland andra Louise Nyvall (”Pojkarna”) som dottern Thyra och den thailändska stjärnan Yayaying Rhatha Phongam i en annan av seriens bärande roller.

Farang har premiär på C More under 2017. Serien är ytterligare ett steg i C Mores stora satsning på svenskt drama, som inletts med succéerna Gåsmamman och Beck-filmerna, samt Colin Nutleys kommande serie Saknad.

– Det är lika roligt varje gång C More kan berätta om nytt lokalt innehåll, eftersom det starka svenska utbudet gör oss unika på marknaden, säger Bo Thörnwall, programchef C More.  Josefine Tengblad, dramachef TV4 och C More, säger om Farang:

– Det ska bli en thriller som verkligen känns i magen – ett drama som skildrar den känslosamma, sköra relationen mellan en pappa och dottern han gett upp, och samtidigt bjuder på mycket action.

Serien är skapad av Malin Lagerlöf tillsammans med Stefan Thunberg. Farang produceras av Eyeworks Scandi Fiction, ett Warner Bros. produktionsbolag, i samarbete med Matador Film i samproduktion med C More och TV4. Huvudregissör är Erik Leijonborg och för manus står Malin Lagerlöf, Veronica Zacco, Anders Sparring och Niklas Rockström. Producent är Anna Wallmark Avelin.  

 

Vad tror vi? Typ ”Tusenbröder” möter ”30 grader i februari”?

 

För övrigt kan man misstänka att den här idén har legat och jäst ett tag, då Aftonbladet skrev om ett mycket snarlikt projekt redan 2013.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB